Wednesday, July 31, 2019

THE SPRING SPLIT GLOBAL FINALS TOOK PLACE IN BERLIN,GERMAN

ASSALAMUALAIKUM...
  The Spring Split Global Finals took place in Berlin, Germany
Vivo’s game-changing smartphone NEX now comes equipped with the latest Multi-Turbo and Turbo Mode which empowered the top 16 teams at the Spring Split of PUBG MOBILE Club Open (PMCO) Global Finals 2019 in Berlin, Germany from 26 – 28 July 2019. NEX, was the ultimate tool for gamers as they battled their way. The PMCO 2019 is divided into Spring and Fall Split, each with a separate prize pool totaling USD2.5 million.
The flagship series NEX is Vivo’s premium line-up and is the leading representation of innovation in design, performance, as well as cutting-edge technologies. With the notch-free Ultra FullView™ Display, NEX fulfills the bezel-less dream with 91.24% screen-to-body, giving gamers a truly immersive experience. Its world’s first Elevating Front Camera hides in the body of the phone and elevates to allow consumers to take selfies exactly as they have in the past.
 Now, Vivo has brought NEX to a greater new height with the latest optimisation and gaming feature upgrade. This also reinforce Vivo’s commitment to empower gamers, especially during thePUBG MOBILE Club Open Global Finals 2019. With this upgrade, NEX ensures that gamers will be using the best-in-class gaming software throughout the competition. 

Vivo Multi-Turbo Engine to ensure a smooth-running gaming experience 

NEX features the Vivo Multi-Turbo Engine to deliver optimum performance even during the most intense mobile gameplay. It combines several turbo features including: Game Turbo, Center Turbo, Cooling Turbo and AI Turbo to ensure the smoothest possible gaming experience.

  •  ‘Game Turbo’ connects to the game performance SDK to enable optimisations specific to a number of popular mobile games including PUBG MOBILE.
  •  ‘Center Turbo’ prioritises CPU and internal storage resources to ensure maximum performance for games even when there are multiple applications running simultaneously in the background. This ultimately reduces FPS drops by 78%.
  • 'Cooling Turbo’ ensures the smartphone does not overheat via cooling and thermal management features when gamers are deep in the heat of battle.
  •  ‘AI Turbo’ anticipates resource intensive scenarios and intelligently allocates CPU/GPU power to ensure a smooth gaming experience. Through the support of AI prediction, the startup speed of users’ applications is increased by more than 20% as compared to the original application startup mechanism. 


Turbo Mode optimises display for PUBG MOBILE
Turning on the Turbo mode on NEX activates the display optimisation tailored for PUBG MOBILE. Exclusive to NEX as a result of the partnership with PUBG MOBILE, this display optimisation feature supports HDR + extreme and delivers a stable high frame rate.

Users can enable the Turbo Mode on PUBG MOBILE application for NEX.
PMCO 2019 Spring Split The PMCO 2019 Spring Split began in March, with more than 30,000 teams from around the world participating in official in-game qualifiers. Another Fall Split is planned for later this year. For more information about PMCO 2019 and participating teams, please visithttps://clubopen.pubgmobile.com/en/gl/.

                                                                           ###

DOWNLOAD FURTHER HIGH RES IMAGES HERE -http://bit.ly/317evpH.

For further information, please contact: Name: Biresh Vrajlal Mobile: +6012 278 6225 Email:biresh@sneakyzombie.com

About Vivo Vivo is a leading global technology company committed to creating trendsetting smart mobile products and services. Vivo is devoted to forming a vibrant mobile internet ecosystem, and currently owns and operates an extensive network of research operations, with R&D centers in San Diego, Shenzhen, Nanjing, Beijing, Hangzhou and Taipei. These centers focus on the development of cutting-edge consumer technologies including 5G, AI, mobile photography and next-generation smartphone design. Vivo has also set up 5 production bases around the world across China, South Asia and Southeast Asia. Vivo has over two hundred million users enjoying its mobile products and services around the world. Vivo features offline retail stores in over 1,000 cities worldwide.

About PUBG MOBILE PUBG MOBILE is developed by Tencent Games and PUBG Corporation and based on PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS, the original PC and Xbox One gaming phenomenon that took the world of interactive entertainment by storm in 2017. Up to 100 players parachute onto a remote island to do battle in a winner-takes-all showdown. Players must locate and scavenge their own weapons, vehicles and supplies, and defeat every player in a visually and tactically rich battleground that forces players into a shrinking play zone. PUBG MOBILE is available to download for free on the App Store and Google Play. For more information, please visit the official PUBG MOBILE accounts onFacebook, Twitter andYouTube. 

KASIHKU SELAMANYA -DATO SITI NURHALIZA

ASSALAMUALAIKUM...
KASIHKU SELAMANYA
SITI NURHALIZA

Sayangi ku Sayangku
Sepertinya sayangku pada mu
Ku tagih kasih mu
Ku raih dari mu semangat
Cinta paling agung
Telah ku katakan kepadamu
Kau dan aku selama-lamanya
Biarpun berakhir masa terhenti nyawaku masih
kan mencinta
Telah kau berjanji kepadaku
Setiamu selama-lamanya
Akulah satu-satunya yang akan kau
Cintaaa...
Sayangiku sayangku
Sayangi hanya aku
Sayangku ku dendam rindumu
Ku idam tarimu
asmara cinta paling bijak
Telahku katakan kepadamu
Kau dan aku selama-lamanya
Biar pun berakhir masa 
terhenti nyawa ku masih
kan mencinta
Telah kau berjanji kepadaku
Setiamu selama-lamanya
Akulah satu-satunya
yang akan kau cinta
Ku di dalam kerasukkan
Kau begitu mengasyikkan
Maaf kiranya ku tersimpan
Telah ku katakan kepadamu
Engkau dan aku selamanya
Biar pun berakhir masa 
terhenti nyawa ku masihkan mencinta
Telah kau berjanji kepadaku
Telah kau berjanji kepadaku
setia selama-lamanya
Akulah satu-satunya 
yang kau cinta..


IDEA DEKORASI RUANG TV

ASSALAMUALAIKUM...
IDEA DEKORASI RUANG TAMU | Hari ni mama nak sharekan gambar deko di ruang tamu pula..ruang tamu adalah salah satu ruang yang penting di dalam rumah kerana di sinilah kita akan melayan tetamu yang hadir ke rumah juga tempat sekeluarga beristirehat,jadi memang perlulah ruang tamu ini diberikan sentuhan dekorasi menarik untuk keselesaan tuan rumah juga para tetamu yang datang..pilihlah deko yang dirasakan sesuai dan mengikut citarasa korang sebagai tuan rumah..banyak tema yang boleh di buat di ruang tamu rumah korang ni,jika pandai mendeko sendiri maka akan lebih menariklah suasana ruang tamu,hasil sentuhan tangan korang sendiri...

Pada korang yang masih tercari-cari deko apa yang menarik dan nak mencari pilihan deko,bolehlah ambil sedikit sebanyak ideanya di bawah ini...mana tahu salah satu gambar di bawah ni boleh jadi pilihan dan idea untuk mendeko di ruang tamu rumah korang supaya ianya akan jadi lebih cantik dan menarik lagi...jomlah kita lihat gambar yang ada di bawah ini yer...












Macam mana dah dapat idea bagaimana nak menjadikan dekorasi di ruang tamu rumah korang lebih menarik lagi? Semua deko di atas memang menarik dan jika korang pandai menjoinkan idea di atas ini mungkin dekorasi korang pula yang jadi lebih wow nyer...

Apa salahnya kita cuba mendeko ruang tamu kita sekarang ini kepada deko yang lebih menarik lagi, mana tahu dengan deko yang baru tu nanti membuatkan seisi keluarga korang akan jadi lebih suka berehat di situ bersama-sama...apa lagi korang,jomlah kita mencuba mendeko ruang tamu di rumah kita sekarang !...semoga korang ceria selalu..jumpa lagi di entri deko yang lain lagi...bye ! bye korang !

p/s yeahhh ! esok anniversary mama dan hubby..

WORDLESS WEDNESDAY #774 | MY PRINCESS DARLING

ASSALAMUALAIKUM...

p/s cucunda Nur Darleena Zalikha

Tuesday, July 30, 2019

CABARAN GUARDIAN VITAMIN C+ZINC #FIZZWITHME MENGGALAKKAN PENJAGAAN KESIHATAN

ASSALAMUALAIKUM...
Cabaran Gurdian vitamin C+Zinc #FizzWithMe Menggalakkan Penjagaan Kesihatan
Memperkenalkan Rangkaian Suplemen berkualiti tinggi,Harga Mampu Milik agar Rakyat Malaysia lebih sihat

Lakukan cabaran Gurdian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe-Cuba hasilkan bunyi fizzing selama lebih daripada 30 saat dengan sekali nafas.

Bunyinya mudah bukan? Sertai Cabaran Gurdian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe untuk menguji keupayaan anda kerana cabaran ini tidak semudah yang anda sangka,ia akan membantu rakan-rakan dan keluarga anda untuk mempertingkatkan tahap kesihatan masing-masing serta mengingatkan mereka untuk mengambil dos harian suplemen kesihatan mereka.

Gurdian memperkenalkan cabaran ini untuk meningkatkan kesedaran tentang pentingnya mendapat vitamin dan mineral yang diperlukan untuk kesihatan yang baik.

Gurdian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe Challenge merupakan satu cabaran yang mudah,menurut Pengarah Pemasaran,Kesihatan & Kecantikan,Asia Tenggara Gurdian Health & Beauty Sdn.Bhd,Cho Do Youn.

"Tetapkan pemasa yang terdapat di telefon mudah alih.Kemudian,tarik nafas yang panjang,masukkan sebiji Guardian vitamin C 1000mg + Zinc 10mg Effervescent Tablet ke dalam segelas air pada suhu bilik,tekan butang pemasa tersebut dan hembus nafas melalui mulut sambil gigi terkatup untuk menghasilkan bunyi fizz.

Tetapkan masa fizz anda selama yang anda boleh.Apabila anda telah tercungap-cungap,minum campuran Guardian Vitamin C + Zinc tadi bagi mendapatkan manfaat kesihatan.
"Cabar rakan-rakan dan keluarga anda untuk melakukan Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe di media social sambil berseronok di samping menggalakkan mereka supaya sentiasa ingat untuk mengambil suplemen kesihatan mereka," ujur Cho Do Youn.

"Usaha untuk fizz memerlukan latihan dan kawalan pernafasan.Disebabkan tabiat saya untuk melaksanakan guardian vitamin C + Zinc #FizzWithMe bersama pengambilan effervescent setiap pagi,saya mampu fizz selama 38saat.Saya ingin mencabar mereka yang berusia 18tahun ke atas untuk menyahut cabaran Guardian Vitamin C + Zinc #FizzWithMe.Lakukan untuk manfaat kesihatan,mahupun untuk keseronokan ! gunakan hashtag #FizzWithMe di laman Instagram atau Facebook dan kami akan mencari anda dan memilih individu paling kreatif dengan kejutan hadiah-hadiah menarik,"tambahnya.
Rangkaian penjagaan kesihatan,kecantikan dan penjagaan diri terbesar di Malaysia telah memperkenalkan satu rangkaian suplemen berkualiti yang khusus bagi golongan dewasa.Dengan lebih 400 cawangan diseluruh negara bersama gedung dalam talian (e-store) Guardian,suplemen kesihatan Guardian bukan sahaja mudah diperoleh tetapi juga ditawarkan pada harga mampu milik,sekali gus membolehkan lebih ramai rakyat negara ini merasai manfaat mempertingkatkan diet mereka bagi penjagaan kesihatan yang lebih baik melalui suplemen kesihatan.

Rangkaian Suplemen Guardian
Vitamin c 1000mg + Zinc 10mg

Vitamin C merupakan vitamin larut air yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita.Sehubungan itu,anda perlu menambah bekalan Vitamin C larut air pada setiap hari.

Vitamin C memberi manfaat penjagaan kesihatan umum tubuh,manakala Zink adalah mineral untuk mengekalkan kesihatan yang baik.Dual Action Gurdian Vitamin C 1000mg + Zinc 10mg Effervescent Tablet mengandungi 1,000mg.Vitamin C dan 10mg Zink,yang mana membantu suplemen keperluan harian anda.Ia boleh didapati dalam 10s,30s dan 90s.
Vitamin B-Complex + Vitamin C + Minerals
Gabungan Vitamin B-Kompleks,Vitamin C dan mineral ini membantu anda kekal bertenaga serta membantu prestasi harian untuk mengikuti gaya hidup penuh cabaran pada hari ini,ia disediakan dalam pilihan 15s dan 45s.
Vitamin D3 1000IU
Vitamin D3 1000IU Gurdian membantu suplemen vitamin D3 yang penting untuk kesihatan.Ia menyediakan sokongan kepada kesihatan.Ia menyediakan sokongan kepada kesihatan yang baik.Golongan dewasa digalakkan untuk mengambil satu tablet sekali sehari selepas makan atau mengikut preskripsi doktor atau ahli farmasi.
CO-enzyme Q10 150mg
Co-enzyme Q10 dihasilkan semulajadi oleh tubuh dan memainkan peranan penting dalam penghasilan tenaga.Supplemen Co-enzyme Q10 Guardian direka khusus untuk dos pengambilan sebiji sehari untuk penjagaan kesihatan pada tubuh.Golongan dewasa disyorkan mengambil satu gel lembut sekali setiap hari,bersama atau selepas makan atau menurut preskripsi doktor atau ahli farmasi.
Evening Primrose Oil 1000mg
Minyak evening  primrose digunakan untuk menggalakkan kesihatan dan kesejahteraan wanita kerana ia mengandungi asid linolenik gamma (GLA),asid linolenik (LA) dan asid lemak Omega-6 semulajadi.Tersedia dalam botol 60biji atau 300 biji gel lembut dengan 1000mg EPO dalam setiap biji gel lembut dengan 1000mg EPO dalam setiap biji gel lembut.Satu gel lembut perlu diambil tiga kali sehari bersama makanan atau mengikut nasihat atau ahli farmasi.
Vitamin B Complex
Suplemen Vitamin B-Kompleks guardian memberikan tenaga dan kecergasan.Golongan dewasa dinasihatkan mengambil sebiji tablet sehari selepas makan atau mengikut preskripsi doktor atau ahli farmasi.

CUTI PERTABALAN DULI YANG MAHA MULIA SERI PADUKA BAGINDA YANG DI PERTUAN AGONG

ASSALAMUALAIKUM...
Daulat Tuanku ! Daulat Tuanku ! Daulat Tuanku !
Tahniah Tuanku atas pertabalan ini...Semoga Tuanku dapat menjalankan tugas pada negara dengan adil dan saksama.
Dirgahayu Tuanku !

Selamat bercuti semua sempena Hari Pertabalan Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Yang Di Pertuan Agong yang ke 16 hari ini..semoga korang semua dapat berehat untuk hari ini dari menghadap kerja hakiki kita seharian..tonton tv bersama keluarga di rumah untuk majlis pertabalan Agung ini..semoga korang gembira bersama-sama keluarga hari ini yer...sebelah petang bolehlah berjalan-jalan bersama family pula...

p/s hari ni nak berjimba tengok ikan kat Sealife layan cucunda...

Monday, July 29, 2019

IDEA UNTUK STORAGE PETI AIS DI RUMAH

ASSALAMUALAIKUM...
IDEA UNTUK STORAGE PETI AIS DI RUMAH | Kali ini mama nak sharekan idea bagaimana nak buat susunan dalam peti ais korang nampak lebih teratur dan menarik..kekadang tu memang susah jugakan kalau keadaan storage dalam peti ais nampak berterabur dengan barangan di dalam nya...

Ikut kesuaian peti ais kita kalau besar kenalah cari bekas yang besar dan kalau kecil carilah yang comel ikut saiz peti ais kita...mana barang yang boleh diletakkan di dalam bekas kita letakkan mengikut susunan yang sepatutnya...kat bawah ini ada mama sharekan beberapa gambar cara susunatur bekas dalam peti ais supaya nampak lebih menarik...mana tahu ada yang berkenan dan ianya dapat memberikan idea untuk membuat storage peti ais di rumah seperti gambar di bawah ini...
Kalau pandai menyusunnya peti ais kita akan nampak lebih kemas dan teratur jer, barangan di dalamnya pun lebih tersusun..kalau nak lebih mudah lagi lebelkan pada setiap bekas yang kita isi dengan barangan keperluan tu supaya lebih senang kita hendak mengambilnya nanti...
Sekarang ni bekas-bekas kecil begini dah banyak dijual dikedai-kedai eco,diy atau sebagainya..cari saja yang murah ikut saiz dan keperluan yang kita perlukan...jomlah kita layan gambarnya di bawah ni..













Macam mana, dah mula dapat idea untuk storage peti ais kat rumah korang? cubalah mana tahu korang boleh dapat lebih lagi idea untuk membuat storage peti ais di rumah korang tu menjadi lebih menarik lagi...semoga apa yang mama sharekan di sini boleh memberikan idea dan ilham pada korang untuk melakukannya sendiri...okay korang selamat mencuba yer...hingga kita berjumpa lagi di lain entri deko atau idea ilham mendeko ni...

p/s seronok rasanya kalau buka peti ais kat rumah elok tersusun jer barangan di dalamnya...


Tuesday, July 23, 2019

CERITA DAH LAMA BARU NAK UP ENTRI AVENGERS THE END GAMES NI

ASSALAMUALAIKUM...
CERITA DAH LAMA BARU NAK UP ENTRI AVENGERS THE END GAMES NI | Entri yang lama dok terperap dalam draf mama ni...cerita Avengers pun dah lama berakhir tapi entri baru jer nak postkan kat sini...Nak up entri pun dah lupa-lupa jadi cerita jer la mana yang teringat...Memang best dapat tonton cerita ni,tapi part yang last tu sedihlah sebab heronya si Iron Man tu boleh mati pulak...pada korang yang dah pergi menonton cerita ni mesti tahukan apa sebab kematian Iron Man ni..
Anak mama yang belanja mak dan ayahnya ni layan cerita Avengers ni...sebelum nak pergi pun siap tanya kat ayahnya boleh ke tidak dok 3 jam dalam panggung tu...anak-anak takut ayahnya bosan nanti terus lelap...memang lama dok menonton cerita ni tapi nasib la anak ambil set dekat dengan pintu masuknya jadi kalau boring ayahnya bolehlah keluar sebentar...
Sempat selfie dulu sebelum masuk ke panggung..siap dengan baju sejuk lagi wakk..confirm kat dalam tu memang sejuk air-condnya...
Bila tengok movie ni mesti korang akan teringat ceritanya yang terdahulukan...kalau dah tahu memang senang nak faham jalan ceritanya...risau juga takut hubby bosan tapi bila dah masuk dan dah menonton nampak okay jer die..jadi tak payahlah nak risau kalau hubby jadi bosan..

Sebenarnya kalau nak ikutkan hubby mama ni memang tak berapa minat dan gemar sangat nak menonton wayang sejak dari dulu lagi...mama memang dah tahu sangat satu-satu perangai hubby ni sebelum mama berkahwin lagi...jadi kalau sekarang ni dia nak join sekali menonton itu adalah disebabkan anak-anak yang nak belanja dan saja suka-suka...kalau setakat nak pergi sendiri tu memang tidak la dia...perangai dari muda sampai ke tua sama saja...hahahha laki siapakan kalau bukan laki sendiri...ciaciacia...
Kalau mama kisah dulu-dulu muda remaja ni,memang suka pergi menonton movie tapi disebabkan dapat laki yang tak kaki wayang jadi tak berapa nak layan selalu...bila dah berusia ni anak-anak jer la yang selalu ajak menonton...tu yang layankan jugalah jika hubby pun ikut sama join,sebabnya kalau mama ikut anak-anak mesti hubby pun layankan juga sekali...hubby pun kena layan juga bini dia yang suka menonton wayang ni...


p/s saja suka-suka jer bila tengok movie ni...itupun kalau ada cerita yang best...

NOMINATIONS NOW OPEN FOR MOVEMENT CELEBRATING AND NURTURING EMERGING FEMALE LEADERS OF SOUTHEAST ASIA

ASSALAMUALAIKUM...
Nominations Now Open for Movement Celebrating and Nurturing Emerging Female Leaders of Southeast Asia
Nominations are now open at awards.womenofthefuture.co.uk/seasia/for the third annual Women of the Future Awards Southeast Asia, the first movement uniquely created to celebrate and showcase the emerging female talent across the region. 

Originally founded in the UK over a decade ago by Pinky Lilani CBE DL to acknowledge and salute the inspirational young female stars of today and tomorrow, the Women of the Future Awards Southeast Asia returns for the third consecutive year and continues to be supported by headline sponsor Aviva.

  Pinky Lilani CBE DL, Founder, Women of the Future (WOF) Programme said: “We are thrilled to hold these Awards for the third year running. The first two Awards have surprised and delighted us with the depth of female talent across Southeast Asia who are as passionate and inspiring as they are gifted. We look forward to unearthing the region’s future leaders who will have a huge impact on their communities and the region, and who will help to shape a kinder, more collaborative future for all.”  

Chris Wei, Executive Chairman, Aviva Asia & FPI and Global Chairman, Aviva Digital said: “Aviva is a proud advocate for diversity and inclusion in the workforce. These values underscore everything we do. It is not limited to attracting and developing our people, but also shaping how we run our business and help our customers. As a founding sponsor ofthe Women of the Future Awards Southeast Asia, we are pleased to be a part of the team that helps advance the growth of talented women in this region.”   

  The 10 categories for the Awards are:  

  • Arts & Culture
  • Business
  • Community & Public Service
  • Entrepreneur
  • Media & Communications
  • Property, Construction & Infrastructure
  • Professions
  • Science, Technology and DigitalSocial Entrepreneur
  • Mentor (open to men and women of all ages)

Of the 10 Awards categories, nine are open to women aged 35 or under. The Mentor category is open to both males and females of all ages, and recognises active mentors and champions behind the success of emerging female talent in the region.   

Shortlisted candidates of each category will gain access to many different opportunities, including the WOF network— a global and collaborative network of women who support and inspire each other to further professional and personal success.

The official Judging Day will be held at the Aviva offices in Singapore on 27 November 2019, and the Chair of the Judging Panel will be Her Excellency Vicki Treadell, British High Commissioner to Australia.   

The winners will be announced at the Women of the Future Southeast Asia Awards Gala Dinner on 18 March 2020, at the Hilton Hotel Singapore.   

HOW TO NOMINATE If you believe that you or somebody you know deserves one of the Awards, then simply complete the online nomination form here:awards.womenofthefuture.co.uk/seasia/   

Candidates must be aged 35 or under on 18 March 2019, and must be citizens and residents of one of the following countries:  

  • Brunei
  • Cambodia
  • Indonesia
  • Laos
  • Malaysia
  • Myanmar
  • Philippines
  • Singapore
  • ThailandTimor Leste
  • Vietnam

Submissions close on 2 October 2019.

The Women of the Future Southeast Asia is also sponsored by Asia Square, Dimension Data, Mishcon De Reya, RICS, Saïd Business School, University of Oxford, and Worldpay.  It is supported by CNBC, Financial Times, Hilton Singapore and the GREAT Britain and Ireland Campaign.  

CENDOL BAKAR SEDAP TAPI TERTIPU JUGA AKHIRNYA

ASSALAMUALAIKUM...
CENDOL BAKAR SEDAP TAPI TERTIPU JUGA AKHIRNYA | Dah berapa  lama la entri ni dok terperap dalam draf,dah boleh jadi pekasam ni...banyak lagi rupanya entri yang tersimpan dalam kotak draf mama ni,entah bila la nak dipostkan agaknya..ini pun cerita bulan raya yang lepas semasa mama dan family ke Port Dickson kerana melawat anak saudara yang baru lakukan pembedahan kanser perut...
Dalam perjalanan hubby sibuk bercerita tentang cendol bakar ni..mama yang asyik mendengar ni pun macam teruja bila mendengar hubby bercerita..mulalah terasa nak juga mencuba merasa
cendol Bakar ini,sebab pernah dengar cerita cendol Bakar viral ni dulu ..tak sangka pulak dah ada cawangan di Port Dickson...maka keterujaan mulalah terasa sesangat, sebab nak juga merasa bagaimana rasa sedapnya cendol bakar seperti yang hubby katakan ni...maka tersinggahlah kami sekeluarga di kawasan gerai Cendol Bakar ni...
Mama siap-siap ambil tempat duduk sementara hubby dan anak-anak yang order cendol bakar tu...
Teruja juga mama sebab baru pertama kali nak merasa bagaimana rasanya cendol bakar ni...rasa pelik juga sebab nak tahu bagaimana caranya cendol itu dibakar.? tunggu jugalah walaupun tak nampak pun cendol tu dibakar...
Dalam masa menunggu tu,sempat snap gambar disekitar gerai cendol ini..banyak juga jenis cendol  yang dijual di sini...semua cendol ada dijual, siap dengan harganya sekali dah tertera di situ...order saja yang mana satu yang disukai..
 Akhirnya sampai juga cendol bakar yang asyik disebut-sebut oleh hubby akan kesedapannya...mama lihat cendol yang sampai ni macam cendol biasa jer,tang mana datang bakarnya...
Bila ditanya inilah jawab hubby mama...
Hubby : "Inilah cendol Bakar...cuba rasa sedap tak..?
Mama : "Sedap tapi macam cendol biasa jer,tang mana bakarnya..?
Hubby : "Bakar tu nama tuan kedai la..nama tuannya BAKAR la..tu sebab jadi Cendol Bakar.."
Mama : " Laaa yer ke...ingatkan memang cendol tu dibakar tadi.."
Hubby : " Mana ada cakap cendol tu dibakar..abang cuma cakap cendol Bakar jer.."
Mama : " Terkena la ni.."
Anak-anak dan hubby masing-masing gelak besar sebab mama mati-mati percaya cendol tu dibakar...malu sendiri la akhirnya...tipah tertipu rupanya...


p/s bulat-bulat kena tipu dengan hubby...si lurus bendol ni tertipu rupanya...hahhahaha...