Tuesday, July 23, 2019

CERITA DAH LAMA BARU NAK UP ENTRI AVENGERS THE END GAMES NI

ASSALAMUALAIKUM...
CERITA DAH LAMA BARU NAK UP ENTRI AVENGERS THE END GAMES NI | Entri yang lama dok terperap dalam draf mama ni...cerita Avengers pun dah lama berakhir tapi entri baru jer nak postkan kat sini...Nak up entri pun dah lupa-lupa jadi cerita jer la mana yang teringat...Memang best dapat tonton cerita ni,tapi part yang last tu sedihlah sebab heronya si Iron Man tu boleh mati pulak...pada korang yang dah pergi menonton cerita ni mesti tahukan apa sebab kematian Iron Man ni..
Anak mama yang belanja mak dan ayahnya ni layan cerita Avengers ni...sebelum nak pergi pun siap tanya kat ayahnya boleh ke tidak dok 3 jam dalam panggung tu...anak-anak takut ayahnya bosan nanti terus lelap...memang lama dok menonton cerita ni tapi nasib la anak ambil set dekat dengan pintu masuknya jadi kalau boring ayahnya bolehlah keluar sebentar...
Sempat selfie dulu sebelum masuk ke panggung..siap dengan baju sejuk lagi wakk..confirm kat dalam tu memang sejuk air-condnya...
Bila tengok movie ni mesti korang akan teringat ceritanya yang terdahulukan...kalau dah tahu memang senang nak faham jalan ceritanya...risau juga takut hubby bosan tapi bila dah masuk dan dah menonton nampak okay jer die..jadi tak payahlah nak risau kalau hubby jadi bosan..

Sebenarnya kalau nak ikutkan hubby mama ni memang tak berapa minat dan gemar sangat nak menonton wayang sejak dari dulu lagi...mama memang dah tahu sangat satu-satu perangai hubby ni sebelum mama berkahwin lagi...jadi kalau sekarang ni dia nak join sekali menonton itu adalah disebabkan anak-anak yang nak belanja dan saja suka-suka...kalau setakat nak pergi sendiri tu memang tidak la dia...perangai dari muda sampai ke tua sama saja...hahahha laki siapakan kalau bukan laki sendiri...ciaciacia...
Kalau mama kisah dulu-dulu muda remaja ni,memang suka pergi menonton movie tapi disebabkan dapat laki yang tak kaki wayang jadi tak berapa nak layan selalu...bila dah berusia ni anak-anak jer la yang selalu ajak menonton...tu yang layankan jugalah jika hubby pun ikut sama join,sebabnya kalau mama ikut anak-anak mesti hubby pun layankan juga sekali...hubby pun kena layan juga bini dia yang suka menonton wayang ni...


p/s saja suka-suka jer bila tengok movie ni...itupun kalau ada cerita yang best...

4 comments:

  1. best kan cite ni mama...tapi sedih iron man dengan black widow mati...huhuhu...captain america pun da bersara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la sediah part last ada yg mati...pasni sambung kisah anak2 die org pula la kot...

      Delete
  2. teringin gak layan avengers ni ma, tapi tulah...si kecik tu kang tak reti dok diam pulak..

    ReplyDelete
  3. Oo...citer ni suami saya pergi tengok dengan anak nombor 1 dan 2 je..

    ReplyDelete