22 October 2018

RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR MERSING

October 22, 2018 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...



RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR MERSING


1. Projek ini dibawah naungan Yayasan Sultan Ibrahim - sebahagian daripada usaha Keluarga Diraja Johor dalam meringankan beban rakyat

2. Yayasan ini akan melantik pengurus projek dan kontraktor untuk mereka dan membina unit rumah mengikut spesifikasi Tuanku

3. Projek ini akan menjadi satu projek yang tidak melibatkan keuntungan

4. Rakyat turut akan menerima kemudahan dewan serbaguna, taman, kedai dan motel. Ia dibina dan dibiayai oleh DYMM Sultan Johor dan DYAM Tunku Mahkota Johor

5. Proses pemilihan yang ketat akan dilaksanakan dan disahkan melalui sistem komputer daripada UPEN

6. Jawatankuasa pemilihan terdiri daripada Setiausaha Kerajaan Negeri dan ahli-ahli lembaga Yayasan Sultan Ibrahim

KRITERIA PEMOHON YANG TELAH DITETAPKAN OLEH DYMM SULTAN JOHOR

1. Pemohon perlu terdiri daripada rakyat Johor

2. Pendapatan seisi rumah di bawah RM5,000

3. Bukan anak sulung atau anak tunggal

4. Tidak pernah memiliki hartanah sendiri sebelum ini

5. DYMM Sultan Johor mahu pengagihan yang adil kepada seluruh kaum Melayu, Cina dan India. Baginda mahu membina semangat kemasyarakatan

CIRI-CIRI RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR

1. Rumah teres satu tingkat berserta tiga bilik tidur dan dua bilik air

2. Harga seunit bermula daripada RM70,000

3. Rumah teres dua tingkat berserta tiga bilik tidur dan dua bilik air

4. Harga seunit berharga bawah daripada RM200,000


9 FAKTA UTAMA JOHOR

October 22, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


9 FAKTA UTAMA JOHOR

1. Johor adalah Negeri pertama yang mempunyai Perlembagaan bertulis (Undang-undang Tubuh Kerajaan Johor 1895).

2. Johor adalah Negeri pertama yang mewujudkan jawatan Menteri Besar. Menteri Besar Johor Pertama, Dato' Jaafar Bin Muhammad dilantik pada tahun 1886 dan meninggal dunia pada tahun 1919.

3. Bendera Negeri Johor; merah, biru, putih, telah digunakan secara rasmi sejak tahun 1871 sehingga kini.

4. Bendera Johor dikibarkan lebih tinggi daripada Bendera Union Jack, iaitu bendera kerajaan British. Malah selepas kemerdekaan Malaya 1957, ia tetap dikibarkan lebih tinggi daripada bendera persekutuan.

5. Sebelum wujudnya Yang Di-Pertuan Besar, Negeri Sembilan adalah di bawah naungan Kesultanan Johor. Kesultanan Johor yang telah memberi gelaran Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan.

6. Gelaran Yang Di-Pertuan Agong yang diperkenalkan pada 1957 mengambil contoh gelaran Yang Di-Pertuan Besar.

7. Johor mendahului negeri-negeri lain dalam idea pembentukan negara-bangsa (Bangsa Johor), sebelum terbentuknya Persekutuan.

8. Johor telah diiktiraf oleh kerajaan British sebagai sebuah negeri yang merdeka dan berkerajaan sendiri pada Disember 1885.

9. Johor satu-satunya negeri yang memiliki angkatan tentera sendiri, iaitu Askar Timbalan Setia Negeri atau Johor Military Force, dan keputusan kehakiman telah mengekalkannya sebagai Hak dan Keistimewaan Sultan dan Rakyat Johor.

TIPS WAKTU MAKAN YANG TERBAIK

October 22, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM....

MASA TERBAIK UNTUK MAKAN

SARAPAN PAGI
7.00 - 9.00 Pagi
Jangan lewat sarapan sehingga 10pagi

MAKAN TENGAHARI
12.30 - 2.00 petang
Jangan terlewat makan tengahari sehingga jam 4.00 petang

MAKAN MALAM
6.00 - 9.00 Malam
Jangan terlewat makan malam sehingga 10 malam


20 October 2018

AZMIRA ARIF - PENCINTA SETIA

October 20, 2018 0 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

PENCINTA SETIA

Sepi malam yang mencengkam
Hati kembali memukul rindu
Dalam harapan yang tenggelam
Aku tak daya lagi

Kekasih akulah pencinta setia
Yang tidakkan berdusta rasa
Walau ku terluka tetapku pertahan cinta
Mudah benar hati berubah
Kasih ku puja berganti lara
Tinggal sejarah janji indah
Aku ditinggal jua
Ooooo...

Kekasih akulah pencinta setia
Yang tidakkan berdusta rasa
Kekasih andainya kau tak lagi cinta
Jangan hanya berdiam kata
Kaku dan membisu hanyakan menambah luka
Oooo...oh...
hanyakan menambah luka

Kekasih akulah pencinta setia
Yang tidakkan berdusta rasa
mudah benar kau berubah
kasih ku puja berganti lara
Tinggal sejarah janji indah aku ditinggal jua


18 October 2018

RESIPI IKAN TONGKOL SAMBAL CILI HIDUP

October 18, 2018 5 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Resipi Ikan Tongkol Sambal Cili Hidup | Apa menu kekawan hari ini..?kekadang tu hari-hari dah tak tahu nak masak menu apakan, pening juga hari-hari nak memikirkan menu untuk dimasak...kat dapur mama pagi ni,hubby dah ready nak memasak sebab dia nak membantu bininya yang sibuk dengan cucu dan cucu asuhannya ni...menu apa yang nak dimasak adalah pilihan hubby sendiri jadi kali ni, menu ikan tongkol sambal cili hidup jadi pilihannya...jangan kata mama yang suruh yer tapi hubby sendiri yang  merelakan diri nak memasak...ada masa dan rasa diri sihat sedikit rajinlah hubby menolong mama di dapur ni...melihat isterinya yang sibuk melayan cucu dan cucu asuhan ni hubby jadi lebih ringan tulang menolong bininya kàt dapur ni setiap hari...jomlah kita tengok menu masakan hubby pagi ni yer....

Bahan yang diperlukan...ikan tongkol
cili hidup/cili merah,cili api,bawang merah,bawang putih dan sedikit belacan dikisar kesemuanya...kalau nak pedas lebihkan cili api tu...
Sedikit garam,serbuk perasa, hirisan bawang besar, sedikit air asam jawa
Cara memasaknya...
Bersihkan ikan tongkol, gaulkan dengan serbuk kunyit dan garam 
Gorengkan separuh garing ikan tongkol tadi,bila dah garing angkat dah toskan..
Ambil sedikit lebihan minyak goreng ikan tadi kita tumiskan bahan yang siap dikisar tadi sehingga garing.
Letakkan sedikit air asam jawa dan perasakan dengan garam serbuk perasa secukupnya.
Masukkan ikan yang telah digoreng tadi dan gaulkan sehingga sebati dan taburkan hirisan bawang besar ke dalamnya sekali, kacau sekejap dan akhirnya ikan tongkol sambal cili hidup siap untuk dihidangkan bersama nasi panas dan menu yang lain juga...selamat mencuba yer..

p/s meragam pulak budak kecik ni...

17 October 2018

RESIPI AYAM MASAK ITAM SIMPLE DARI MAMA

October 17, 2018 5 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Resipi Ayam Masak Itam Simple Dari Mama| Menu yang anak-anak request kat mama hari minggu lepas...dah lama mama tak masak menu ayam itam ni bak kata anak-anak mama...disebabkan ada permintaan mama buatkanlah juga menu ni...kesian kat anak-anak kalau tak dimasakkan nanti takut kempunan pulak kan...rasanya memang tak sampai hati mama untuk membiarkan anak-anak tak dapat makan...susah pun tetap masakkan untuk anak-anak....bila mereka happy makan dengan menu yang mama masak memang terasa bangganya kerana kepuasan memasak dapat kita rasa bila anak-anak dan hubby seronok menikmati apa yang mama masakkan untuk mereka...okaylah jom kita lihat resipi mudahnya di bawah ni...


Bahan-bahan yang diperlukan
Ayam 
Kicap pekat
Sos tiram
Halia(hancurkan)
Bawang putih(hancurkan)
Hirisan bawang 
Daun bawang (utk hiasan jika ada)
Serbuk perasa

Cara Memasaknya
1-Bersihkan ayam..ambil sedikit halia dan bawang putih yang sudah dihancurkan tadi,gaulkan pada ayam tadi bersama kicap pekat sehingga rata dan perapkan sejam..lebihan halia dan bawang putih hancur tu boleh digunakan untuk menumis sosnya nanti...
2-Panaskan minyak dan goreng sebentar daging ayam yang sudah diperapkan tadi.Goreng sebentar dan jangan biarkan daging ayam tu sampai terlalu garing sangat yer...
3-Bila dah cukup masak angkat dan toskan daging ayam tadi.
4-Tumiskan bawang putih dan halia yang telah hancur dahulu...biarkan sekejap dan masukkan sedikit air...masukkan sekali sos tiram,kicap pekat,serbuk perasa dan kacau sosnya perlahan-lahan...garam tak perlu sebab sos tiram dan kicap pun rasanya dah cukup masin..
5-Akhir sekali masukkan ayam yang telah digoreng tadi dan kacau rata...masukkan sekali hirisan bawang besar dan daun bawang...Ayam masak itam siap untuk dihidangkan bersama nasi panas dan menu yang lain juga...Selamat mencuba semua...


15 October 2018

HARI TERBUKA PRIMA DI UTC JOHOR

October 15, 2018 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM....

Hari Terbuka PR1MA di UTC Johor

Warga Johor kini berpeluang untuk memiliki salah sebuah kediaman PR1MA di PR1MA @ Larkin Indah, PR1MA @ Kota Tinggi atau PR1MA @ Tebrau (Tanah Rizab Melayu) yang kini dibuka untuk jualan. Kediaman PR1MA dilengkapi dengan pelbagai fasiliti asas untuk keselesaan para penghuni. 

Temui warga PR1MA di Aras 2, UTC Johor, Jalan Trus, Johor Bahru, Johor pada 19 – 21 Oktober 2018 (Jumaat – Ahad) dari jam 10.00 pagi hingga 7.00 malam untuk mendaftar, memohon dan seterusnya memiliki kediaman impian anda. 

Unit adalah terhad!

GAMES CLAW YANG MENGGILAKAN

October 15, 2018 3 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Games Claw Yang Menggilakan | Semalam mama dan family berjimba bersama-sama..mulanya kami sekeluarga ke AeonTebrau sebab anak nak ambil kad kreditnya di sana jadi singgah sekejap ,pastu baru ke IKEA Tebrau pula...kali ni si Darwisy yang excited sangat nak ke IKEA jadi layankan jugalah...best juga dapat berwindow shopping di sana...kalau dah sampai ke sini meatball Ikea memanglah wajib kami cari,isi perut dulu setelah itu barulah kami berwindow shopping...bila keluar memang ada saja barang yang dibawa keluar...faham-faham sajalah kalau dah sampai ke sini memang rambang mata jadinya...
Selepas ambil anak mama balik dari kerja kami singgah ke Giant UMall pula...konon nak singgah sekejap jer tapi bila dah sampai ke sini memang jadi lekalah budak-budak ni...
Mesin mainan claw nilah yang jadi hantunya...memang dah ketagih agaknya bila dah mula bermain bendalah ni...seronok sangat anak-anak mama ni menghabiskan duit di mesin mainan claw ni...dah jadi macam satu trend dan kegilaan remaja orang dewasa juga sekarang ni...
Anak-anak mama ni bukan main seronok lagi, lepas satu mesin ke satu mesin yang lain pula...kalau nasib baik sekali main jer dah boleh dapat anak patung yang berada di dalam mesin claw ni...
Tu dia macam-macam mesin claw ada di sini..pilih sajalah yang mana lebih mudah untuk melakukannya...

Seronok tengok pasangan couple ni...beria-ia nak dapatkan awek anak patung Hello Kitty yang ada di dalam tu...akhirnya setelah berhempas pulas dapat juga 2 ekor patung hello kitty itu untuk aweknya...
Kena cari mana patung yang berkenan dan yang mudah diperolehi dulu...
Ni la mesin claw kegilaan remaja dan orang dewasa sekarang ni...kalau yang bernasib baik memang banyak la dapat anak patung yang diinginkan...duit pun kenalah sediakan awal-awal yer...
Akhirnya anak mama berjaya juga membawa pulang satu patung mainan untuk Damia...budak-budak memanglah seronok bila dapat anak patung tu tapi kena tahanlah bermain dan sabar bila asyik menukar duit dengan token yang perlu...nasib baik anak-anak semua dah berkerja dan ada duit sendiri jadi mama layankan gelagat anak-anak dan cucu ni jer...

p/s hari ni mama dan family akan berjimba di soft launch MCM yang baru di buka...


14 October 2018

LARANGAN MEROKOK DI RESTOREN DAN PERMIS MAKANAN

October 14, 2018 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM...


Larangan Merokok di Restoren Dan Premis Makanan
Kementerian Kesihatan akan mengisytiharkan
 SEMUA RESTOREN termasuk gerai dan warung di tepi jalan diseluruh negara sebagai kawasan larangan merokok.

AKAN DILAKSANAKAN PADA 1 JANUARI 2019
KAWASAN TERLIBAT : 
-Restoren berhawa dingin atau yidak
-Gerai
-Warung makanan di tepi jalan

AKTA
-Peraturan-peraturan Kawalan Hasil Tembakau 2004 digubal di bawah Seksyen 36 Akta Makanan 1983

JIKA GAGAL PATUHI
-Individu 
Denda maksimum RM10,000 
atau 
penjara tidak lebih 2 tahun
-Pemilik permis makanan
Denda RM2500


AL-FATIHAH BUAT SALEEM PENYANYI LEGENDA TANAHAIR

October 14, 2018 5 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

AL-FATIHAH
Salam takziah buat ahli keluarga Saleem atau nama sebenarnya adalah A.M Salim Abdul Majeed telah menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia pada jam 6.15 pagi tadi.

Perginya seorang penyanyi legenda kita pada hari ini...kehilangannya amat-amat dirasai oleh semua rakyat dan peminat lagu-lagu beliau...semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan ini dan kita berdoa agar roh beliau ditempatkan dikalangan golongan orang-orang yang beriman dan beramal soleh...aamiin

10 October 2018

09 October 2018

DIY SIGN BOARD DARI PAPAN ARROW KEDAI ECO

October 09, 2018 7 Comments

ASSALAMUALAIKUM....
DIY Sign Board Dari Papan Arrow Kedai Eco | Macam-macamlah mama ni...ada saja yang terfikir di kepala nak buat sesuatu dari papan arrow dari kedai eco ni...sebelum operasi dijalankan kenalah cari bahan-bahan yang diperlukan maka ke kedai ecolah jawabnya....

Barang-barang yang diperlukan sudah semestinya papan arrow dari kedai eco ni...belilah beberapa keping papannya tak kiralah apa gambarnya sebab mama akan catkan semula papan arrow ni...
Nasib baik ada baki cat putih kat rumah, jadi tak perlulah nak beli baru lagi...guna mana barang yang dah sedia ada di rumah saja...
Bila cuaca panas mulalah mama mulakan operasi mengecat papan arrow tu kepada color putih...kena cat banyak kali supaya cat tu rata..di sebab papan tu licin permukaannya jadi agak payah nak rata dengan cepat....
Kena lakukan proses mengecatnya berulang kali,bila dah kering catkan semula sehingga rata keseluruhan permukaan papan arrow tu..
Bila proses mengecat papan arrow tu sudah siap sepenuhnya maka bermulalah proses yang lain pula..kali ni proses membuat huruf di papan arrow yang telah siap dicatkan dengan color putih tu...kenalah tulis atau catkan huruf di papan arrow tersebut....Siap juga proses meletakkan tanda nama di papan arrow tu akhirnya....
Siap juga penanda nama negara yang mama lukiskan di atas papan arrow ni...lepas ni satu lagi proses membuat tiang untuk dilekatkan papan penanda nama negara ni....
Ambil sebatang kayu dan hubby tolong skrewkan papan signboard tu...hubby tolong buatkan sehingga habis...
Tadaaa akhirnya siap juga papan penanda dari papan arrow tadi...mama just letakkan papan penanda ni di depan rumah jer...tambahkan sikit-sikit deko kat depan rumah mama ni...
ruangan untuk berehat di petang hari sambil minum kopi...apa macam kawan-kawan menjadi tak idea mama ni...

p/s mendeko jadi terapi minda...

MOOD MENDEKO HARI RAYA PUASA LEPAS

October 09, 2018 10 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Deko Hari Raya Puasa Lepas | Lama rasanya mama tak update pasal deko rumah ni...memanjang tak menyempat jer jadi kali ni nak buat entri deko ruang tamu rumah mama masa hari raya puasa yang lepas...taklah cantik.mana pun tapi okaylah bertukar juga deko di rumah mama pada tahun ni...
Gambar 1
Tema tahun ni mama memilih tema color biru...lama juga tak guna tema color biru ni,jadi tahun ni menjadi juga guna tema color biru ni... 

Gambar 2
Cuma pilih dan tambahkan beberapa pilihan alas meja dan sarung bantal kat kerusi tu jer sebab nak matchkan dengan color langsir mama tu...dapat juga mama cari alas meja dan sarung bantal berwarna biru tu di kedai romatika..

Gambar 3
Alas meja mama tidak guna yang besar hanya tambahkan sedikit alasannya dan juga barang hiasan atas meja tu...hiasan nak raya bukan main lagi cantiknya bila dah lepas raya memang ke lautlah rupanya...

Gambar 4
Suasana ruang tamu mama yang agak padat sikit..janji tuan rumah suka sudahlah...citarasa pilihan kita semua tak samakan...

 Gambar 5
Gambar keseluruhan ruang tamu dan ruang makan kat rumah mama ni...sebenarnya mama dah mula jemu dengan deko raya ni..nak tunggu masa untuk ubah ke deko yang lain pula...alihkan apa yang perlu untuk nampakkan perubahannya...

 Gambar 6
Tu dia air botol berderet kat atas meja tu...nama pun deko raya jadi air botol tu dah ada  standby untuk tetamu yang datang berkunjung...

p/s berdeko ni beri kepuasan diri dan minda mama...





08 October 2018

DOA PAGI ISNIN

October 08, 2018 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM..

DOA DISETIAP HARI
DOA SEMASA DUDUK ANTARA DUA SUJUD

RABBIGHFIRLI  (Tuhan ampuniku)
WARHAMNI (Sayangi aku)
WAJBURNII (Tutuplah aib-aibku)
WARFA'NII (Angkatlah darjatku)
WARZUQNII (Berilah aku rezeki)
WAHDINII (Berilah aku petunjuk)
WA'AAFINII (Sihatkan aku)
WA'FUANNI (Maafkan aku)


07 October 2018

EXTENDED YEAR-END GRAND SALE

October 07, 2018 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM..

If you missed the deal, you’re in luck! We have EXTENDED our YEAR-END GRAND SALE for our amazing fans! Come and check out all the GREAT deals we are offering! http://bit.ly/YES_MY2

Tag your family and friends too so you can start planning for your holiday getaway!

Book NOW till 7 Oct 2018
Travel NOW till 30 Jun 2019

p/s Jom kita booking untuk percutian tahun hadapan yer...


RESIPI JANTUNG PISANG CICAH AIR ASAM

October 07, 2018 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Dah lama buat baru nak update entrinya...jantung pisang dari hasil tanaman hubby di belakang rumah...dapat juga merasa makan jantung pisang ni...kali ni mama cuma rebus dan buat air asam saja..tekak macam tak sedap jadi buat macam ni untuk buat selera terbuka..pada yang teringin nak buat boleh jer mencuba resipi simple mama ni...makan tak toleh kiri kanan dibuatnya...

Cara merebus jantung pisang supaya tidak terlalu lembik...
1-Mula-mula masukkan sedikit garam dan minyak dalam air rebusan.. 
2-Rebus jantung pisang itu sehingga lembut dan berubah warnanya
3-Masukkan jantung pisang tu ke dalam air yang berais untuk mengekalkan kesegaran dan rangup...
4-Toskan airnya dan jantung siap untuk dihidangkan..

Cara membuat air asam sedap 
1-Ambil cili padi,cili merah dan sedikit belacan
2-Bakar sedikit belacan tu...kemudian tumbuk atau kisar cili bersama belacan tadi
3-Setelah itu masukkan air asam jawa dan perasakan dengan garam dan serbuk perasa
4-Akhir sekali hiriskan bawang besar dan masukkan ke dalam air asam tadi
Air asam sedap siap untuk dihidangkan...


Entri berkaitan
  1. Resipi Air Asam Simple

SUAMI LAYANKAN TEKAK MENGADA ISTERINYA

October 07, 2018 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM ..
Suami Layankan Tekak Mengada Isterinya | Semalam dapat makan mee goreng air tangan hubby, hari ni pulak hubby boleh layan lagi tekak mengada isterinya ni...nak menu mee hoon goreng pulak...kononnya nak beli jer kat tempat biasa jual tu tapi budak tu kats menu mee hoon goreng lambat sedikit...padahal boleh jer beli kat tempat lain tapi tekak mama ni saja mengada-ngada tak nak juga...last-last balik rumah hubby buka peti ais cari bahan apa yang ada dalam ais box...kesian hubby berperang kat dapur nak siapkan mee hoon goreng untuk tekak mama yang memilih ini..maka akhirnya dapatlah bersarapan dengan mee hoon goreng air tangan hubby pagi ini...


p/s hubby gorengkan sedikit jer untuk mama ni...

06 October 2018

HADIAH DARI TEMAN BLOGGER

October 06, 2018 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Hadiah Dari Teman Blogger | Terima kasih banyak buat teman blogger dari pantai Timur ini Siti Awadah (Sis Hawa Dot Com)...mama pun dah lupa segman yang mana satu yang mama pernah join di blog Siti Awadah ini...tup-tup dapat hadiahnya saja...alhamdullilah rezeki mama ni terima kasih buat teman blogger ini...inilah hadiah yang mama terima dari beliau berupa fridge magnet yang menarik dari Dubai ini...terima kasih banyak-banyak Siti..

p/s hadiah dah lama dpt...baru perasan entri ni masih terperuk dalam draf lagi...

05 October 2018

SARAPAN PAGI MASAKAN HUBBY

October 05, 2018 8 Comments

ASSALAMUALAIKUM...
Sarapan Pagi Masakan Hubby | Tiada yang lebih istimewa bila hubby dapat siapkan hidangan sarapan pagi buat mama...dah 2 hari mama tak sihat jadi hubby ambil alih tugas seharian mama...kesian pulak tengok hubby buat semua kerja memandangkan hubby pun tak berapa sihat juga...jadi bila tekak teringin nak makan sesuatu hubby cuba masakkan...nasib baik ada sedikit mee dalam simpanan peti ais mama ni...maka terjadilah sarapan pagi ini dengan mee goreng mamak air tangan hubby...puas hati dapat sarapan pagi ini dari air tangan hubby...

curi ambil gambar hubby sedang menggoreng mee tu tadi...
Siap juga mee goreng mamak hasil air tangan hubby...walaupun kekurangan bahan tapi kesedapannya hanya mamalah yang dapat merasanya...yer la kawan-kawan hanya dapat tengok gambar jer kan, mana nak tahu sedap ke tidak...okaylah nak berehat sekejap...

p/s demam tiba-tiba jer ni...

04 October 2018

JUALAN GUDANG FIFFYBABY

October 04, 2018 1 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

Jualan gudang Fiffybaby cawangan Masai Johor Bahru

Jangan lepaskan peluang untuk ke jualan gudang FiffyBaby bertempat di Fiffy Warehouse Kawasan Perindustrian MIEL, Bandar Seri Alam pada 5 Oktober 2018 – 7 Oktober 2018 dengan tawaran diskaun sehingga 70%! Tag kan member member anda yang ada anak kecik untuk selamatkan poket masing masing. Selamat shopping nanti!

🗓 5 Oktober 2018 – 7 Oktober 2018
📍 21, Jalan Bukit 5, Kawasan Perindustrian MIEL, Bandar Seri Alam, 81750 Masai Johor
⏰ 9.00 Pagi – 7.00 Malam
☎ 07-388 5088 / 012-393 2022
🌐 www.fiffybaby.com

Facebook Page Fiffybaby (Link),
https://www.facebook.com/Fiffybaby/

Instagram [@fiffybaby]

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor

#JohorEventOct #FiffyBabyFair


AL-FATIHAH BUAT 6 ORANG SYUHADA

October 04, 2018 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM...


Tarikh 3Oktober 2018 (23Muharram 1440)

SEMUA AHLI BOMBA DAN RAKYAT DI MALAYSIA BERDUKACITA 

Kerana pulangnya enam sahabat seperjuangan. dengan penuh ikhlas mereka menunaikan tanggung jawab dan amanah .sedaya upaya mahu memberi kegembiraan pada keluarga yang menghadapi musibah .Iringilah pemergian mereka dengan Al Fatehah..
janganlah dipertikai kemahiran mereka .
janganlah dipersoal ketentuan Allah.
Hargai lah kebaikan dan pengorbanan mereka .. 
mereka pulang sebagai syuhada..mereka pilihan Allah .
kita pula bagaimana...?


THE REAL MANGGO FRAPPE

October 04, 2018 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM....
Buah betik buah manga, awak nak tak dekat saya? Haa gitu la The Real Food Market yang membuatkan anda teringin nak minum tengah panas terik gini! Enjoy your The Real Mango nanti!
📍 The Real Mango Frappé, Kg. Jawa, Segamat
 11.00 Pagi – 6.00 Petang
🚩 Depan Sek. Keb. Kg. Jawa

Facebook Page The Real Mango Frappé (Link),

Instagram [@therealmangofrappe]