12 September 2014

# segmen Ben ashaari

Segmen Ben Ashaari : Aku, Seorang Blogger

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Satu lagi segmen dari blogger Papa Ben Ashaari...nak join klik jer kat sini...tarikh tutup segmen hari ni juga jam 6 petang...kena ikut syarat yang ditetapkan yer kalau tak...nak tahu syaratnya klik jer ke sana...

Peranan kita sebagai blogger ini banyak cabangnya..salah satunya kita boleh memberikan sesuatu info semasa di blog kita...kita juga boleh berkongsi apa jua cerita pun misalnya sesuatu peristiwa atau kejadian,kita juga boleh bagi tips yang berguna untuk pembaca di blog kita,berkongsi resepi makanan,berkongsi gambar tempat-tempat yang menarik dan juga kita boleh buat entri bergambar yang boleh membuat pembaca datang untuk melihatnya...kiranya dalam satu blog ada bermacam-macam info yang akan kita perolehi...barulah blog itu akan dikenali dan disitulah bermulanya peranan kita sebagai seorang blogger...

Kalau berjaya dan mampu mendapat pendapatan yang lumayan dari blog memang semua orang pasti akan berhenti bekerja dan terus menumpukan sepenuh masa pada dunia berblogging ini...mungkin dengan menjadi blogger sepenuh masa lebih membuatkan diri kita lebih berkeyakinan dan kita boleh ada backup plan seperti berniaga online atau sebagainya...

Harapan semoga dunia blogging ini akan terus berkembang dengan jayanya dan penuh info yang bermanfaat buat semua pembaca...buat semua blogger jadikanlah dunia blogging ini satu tempat untuk terus menjadi seorang penulis yang mampu bersinar seperti wartawan media masa yang lain... 

"BLOGGER PUN MAMPU MAJU KE HADAPAN"


14 comments:

  1. tak nak jadi blogger yg suka post gosip artis eheh

    ReplyDelete
  2. terbaiklah.....InshaaAllah moga dunia blogging terus maju kehadapan....follow sini dari segmen sama first time dtg,..:D
    http://duniakita94.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  3. Selagi bergelar penulis tak kiralah menulis apa juga yg boleh ditatap org lain seperti blogger ianya sedikit sebanyak membawa impact kepada pembaca. Sebab itu menulis kena berhati-hati kan Mas. Kalau baik akan baiklah dptnya kalau tak sebaliknya yg jadi..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum mama..
    lamanya tak singgah sini.. Banyak dah terlepas entri2 mama nih.. Huhu.. takpe2 nanti saya trace balik satu2.. Hehe..
    Btw, datang melawat dari segmen sama.. Hehe.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  5. Salam Mama ..Lya singgah baca entry Mama

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Mas,
    betul tu.. kalau boleh dapat RM ribu riban hasil jadi blogger memang nak brenti jadi kuli ha hahaha... salam kenal dari sgemen ben ashaari.

    ReplyDelete
  7. Stuju ngan Mama..blogger pon mampu ke hadapan ..

    ReplyDelete
  8. Datang memfollowkan diri

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  9. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  10. Dari segmen yg sama. Smoga kita terus maju.

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  11. Salam perkenalan..
    Smg tercapai apa yg dhajati.
    Gud luck.
    Done follow.. :)
    Jemput ke sini:
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. kalau kita usaha kita mamapu setanding blogger yang berjaya

    ReplyDelete