Monday, November 26, 2012

Hati-Hati Dengan New Anonymous

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Baru tadi mama terbaca n3 terbaru dari blogger HasrulHassan menyatakan akan ada kumpulan pengodam baru yang mengelarkan diri mereka "New Anonymous...."

Pengodam baru ini akan menyerang blog-blog yang mengandungi n3 yang diambil dari sumber yang lain atau membuat copy-paste...mereka tidak suka andai kata ada blog-blog yang mengandungi n3 copy-paste sebegini tanpa memberikan kredit dari sumber asalnya...

pada kekawan harap berhati-hatilah dengan n3 copy-paste yang tidak disukai oleh New Anonymous ini...moga blog kita semua dijauhi dari perkara-perkara yang tidak diingini ini...pada kekawan yang ingin tahu lebih lanjut pergi jer ke blog blogger HasrulHassan sumber dari sini...


15 comments:

  1. en New Anon... mohon jgn kacau saya :P
    rasanya saya tak terlibat dlm kegiatan kopipes nih.. klu ada sket2 tu dh letak kredit dah :)

    ReplyDelete
  2. wahhhh ,bahaya ,hope xde bloggers yg suka buat n3 copy paste ..kalau tak naya la..

    ReplyDelete
  3. bahaya tu mama......
    tapi memang ada blog yg suka buat camtu......

    ReplyDelete
  4. ada gak orang sebegini ye... hishhh...

    ReplyDelete
  5. bila fikirkan balik, ada juga bagusnya..sebab sekurang2nya dapat mendidik supaya blogger hormatkan karya orang lain..

    ReplyDelete
  6. salam sis.
    Ada jua terbaca..thanks sharing.

    ReplyDelete
  7. morning mama:D
    tenq sebb bagi info ni..
    semoga blog kita2 dijauhkan..

    ReplyDelete
  8. assalam..bagus juga tu mama..at least hasil penat lelah blogger lain tak diciplak .

    ReplyDelete
  9. wahhhh macam 2 la sekarang ni...dunia alam maya mcm tak selamat dah

    ReplyDelete
  10. info berguna, baru tersedar ade jugak puak yang macam ni..

    ReplyDelete
  11. kadang-kadang kita perlukan juga artikel dari blog lain sebagai sumber... yang penting jangan copy bulat2.. ubahlah sikit ayat....

    ReplyDelete
  12. ade jugak mcm ni. huhu. gi makan pasta dgn kopi la kan mama. ;)

    ReplyDelete