Monday, February 20, 2012

Sinopsis Filem "Puss In Boots"

SALAM 1 MALAYSIA

Assalamulaikum semua..
Satu lagi filem yang dah di tonton iaitu "Puss In Boots"...dari mula lagi memang terasa nak tonton cerita kucing ni tapi x ada kesempatan jadi semalam dapat juga di realisasikan menontonnya...Satu cerita yang menarik juga dan mama seronok menontonnya cerita mengisahkan kucing Puss tu sapa la yang tak suka tengok yer tak !

Kisahnya adalah persahabatan antara Puss dan Humpty sejak kecil lagi di rumah anak-anak yatim dan mereka berjanji akan bersama selama-lamanya.Namun persahabatan mereka diduga apabila Puss menjadi hero setelah menyelamatkan seseorang.Humpty merasa tersisih dan bertambah kecewa lagi apabila Puss tidak menyelamatkannya ketika dia ditangkap ketika merompak bank.

Humpty berdendam pada Puss kerana kejadian itu dan dia mengambil keputusan untuk menjatuhkan Puss.Akhirnya puss tertipu dengan helah Humpty dan rancangannya untuk memerangkap Puss berjaya.

Tapi akhirnya kejahatan tetap tewas mengatasi kebaikan dan Humpty sedar ,insaf dengan semua yang dilakukan pada Puss dan Humpty kembali menghargai erti persahabatannya dengan Puss.Tali persahabatan itulah yang telah mengubah Humpty menjadi baik dan mengorbankan dirinya sendiri demi kebahagian yang lain...

kalau menonton di pawagam pasti kita akan dapat melihat cerita ini melalui cermin mata 3D tapi kalau kat rumah tengok macam biasa jer la tak ada 3D pun...


30 comments:

  1. tgk da cite ni kt wyg tp tgk yg biase je bkn 3D pun.....biji kacang pun leh wat citer...hehehe

    ReplyDelete
  2. tak tengok pon lagi citer ni.hehehe..tak tau la kenapa jarang tengok citer kartun2 ni.

    ReplyDelete
  3. tak sabar nak habis cuti sem. nak tengok cerita ni. kat terengganu takde panggung. HUUU. :(

    ReplyDelete
  4. @Jerr

    yer mama tengok kat rumah jer...:)

    ReplyDelete
  5. @aReLaN

    sesekali kena juga layan katun ni best tau...:)

    ReplyDelete
  6. x tengok lg la mama.. xde masa free.. tunggu download dulu r..

    ReplyDelete
  7. tgk kt cinema aritu... remy suka crita nie...... siap buat review lagi.....

    ReplyDelete
  8. @Zarul Umbrella

    mama download cite tu kat internet pastu tengok kat tv jer...:)

    ReplyDelete
  9. dah tengok cerita ni, kelakar. :)

    ReplyDelete
  10. hee..sy belum tengok pun citer ni lagi mama...nak kena tengok jugak ni nanti...hee~

    ReplyDelete
  11. tunggu kat tv je kalau macam tu...hehehe

    ReplyDelete
  12. @Ezad Skytech

    pi lah tengok ezad best tau kelakar jer...:)

    ReplyDelete
  13. @Kancil 8349

    kat tv lama lg kancil download jer kat internet...:)

    ReplyDelete
  14. ada yg baru lg mama..
    13 minit jet..
    mini movie..
    leh cari kt youtube..
    tajuk Puss in Boot :3 Diablos
    best jugak:)

    ReplyDelete
  15. tak sempat pun nak tengok cite ni kat panggung. huhu.

    ReplyDelete