Thursday, January 26, 2012

Spontan Khamis....Cross Stitch Atau Silang Pangkah

SALAM 1 MALAYSIA

Assalamualaikum semua...


Mari kita lihat apa yang istimewanya tentang gambar di atas ni... itu adalah corak atau gambar untuk jahitan cross stitch yang perlu disiapkan....pada sesiapa yang berminat membuatnya pasti akan gembira melakukannya dan amat puas hati sekali bila cross stitch itu siap sepenuhnya...
menjahit cross stich ni sebenarnya memerlukan ketekunan yang tinggi dan penglihatan yang tajam agar jahitannya cantik dan menarik apabila siap nanti...


22 comments:

  1. saya teringin je nak buat cross stitch ni...

    ReplyDelete
  2. wah, agak rumit nak buat, tapi kalau dah mahir, senang je ni. hee. :)

    ReplyDelete
  3. salam mama.. rajinnya mama ni.. cantek..

    ReplyDelete
  4. nmpk mmg cantik
    tp nk buat tu mmg mata ler berair..
    hehe
    katanyer lama juga nk siapkn satu dsign.

    ReplyDelete
  5. masya Allah..cantiknya gambar tu..nanti dah siap mama upload la kt blog ni...

    ReplyDelete
  6. wah..rajinnya mama...wardah ada satu, tapi sampai sekarang belum siap lagi..

    ReplyDelete
  7. kat rumah ade buku pasal ni tapi dalam bahasa jepun.tak tau la mana mak saya dapat.lama nye buku lak tu.masa tu memang tak reti langsung la bahasa jepon.tapi dah tau skang ni pon,malas nak study buku tu.hahaha

    ReplyDelete
  8. ni salah 1 hobi atie... i like it... <3

    ReplyDelete
  9. suka ni! tapi tak pandai buat...huhuhuuu

    ReplyDelete
  10. @KAMIHIDUP

    betul tu mmg rumit makan masa nak siapkn...:)

    ReplyDelete
  11. @shark

    betul tu nak siapkn satu ni pun punyer la lamanya...:)

    ReplyDelete
  12. @Pen Biru

    insyaAllah kalau dah siap mama uploadkan kat blog ni...:)

    ReplyDelete
  13. @Alisya

    nak buat ni ikut moodkan kalau rajin sampai x ingat masa...:)

    ReplyDelete
  14. @miss atie

    oh yer ke bestkan kalau dapat menyiapkn nyer...:)

    ReplyDelete
  15. @mas saari

    best tau mas kalau kita dah tahu membuatnya...:)

    ReplyDelete
  16. Lama nya dah tinggalkan aktiviti crossstitch ni..padahal pernah jahit untuk sarung bantal anak pertama dulu..sibuk nurse kat hspital tu tanya..hehe.
    Mmg kena teliti dan sabar buat ni. skrg matapun dah x brp ok..maklumlah..hehe

    ReplyDelete
  17. @ariana

    betul tu skg ni susah sikit sbb mata mmg masalah x nampak...:)

    ReplyDelete