Friday, August 05, 2011

Terlanjur sudah...!!!

SALAM 1 MALAYSIA   

Selamat menjalani ibadat puasa pada hari yang
ke lima pada semua kekawan dan
umat islam seluruhnya...
Hari ini mama ada sedikit keletihan dan kemurungan la
di atas sebab2 yang x dapat mama elakkan semalam
Di sebabkan keterlanjuran semalam hari ini mama
terasa amat menyesal sekali sebab
memikirkan perkara itu....
Apa nak buat nasi sudah menjadi bubur
oleh itu mama di sini ingin menasihatkan pada sesiapa
janganlah melakukan perkara seperti mama ini ya...
Sungguh mama x menduga perkara begini berlaku 
semalam dan sebab itu mama masih lagi
terbayangkan  
*
*
*
*
*
*
lauk berbuka semalam....
 Sebenarnya mama terlanjur tertido hinggakan
x dapat mendengar alarm jam berbunyi pagi tadi...
Semuanya tidak dapat bersahur disebabkan keterlanjuran
mama pagi tadi...
Bila mama tersedar azan subuh sedang berkumandang di udara...
Kesian anak2 n hubby sebab hari ini semuanya
tidak dapat bersahur disebabkan mama...


20 comments:

  1. olo sian nye..
    xpela la mama..saye pn pernah camtu..xpe..berbuke nie masak kaw2 pnye sedap..hihi

    ReplyDelete
  2. Innalillah.

    Mama, kita manusia biasa. Ada kelemahan yang bukan semua kita boleh kawal.

    Allah juga penentuNya. Penting mama dah usaha tapi Allah dan tentukan hari ini mama tak sedar bunyi jam.

    Jangan kesal yer Mama. Suami dan anak-anak mama takde marah mama kut

    Ceria-ceria tau mama.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  3. sabar ye,mama..sy prcya ank2 n hubby mama xmrhkn mama..pasti Allah berikn dorg kekuatan utk truskn ibadah puasa hri ni..insyaAllah..:))

    ReplyDelete
  4. @secantik hati: okay la nanti mama nak masak yg sedap2 utk berbuka ptg nanti...:)

    thanks secantik hati sbb bagi nasihat kat mama yer...:

    ReplyDelete
  5. @Wina: thanks yer wina sbb bagi nasihat kat mama lega sikit hati mama sbb ada yg sokong mama n beri nasihat....:)

    ReplyDelete
  6. hayooo
    kite paham kak
    mesti sedih ann
    wuwuwuw
    xpe2..insyaAllah ade hikmah nye tuu
    haiyoo
    tetibe saya dapt ase kesedihan akak tu...yela.dh mask macam2 nk saho..tetibe x terjage an..
    wuwuw
    sabar ye kak.
    insyaAllah malam ni bole cube pasang 2,3 alarm ye..
    jgn sedih2 ye akak..
    chiilll!

    ReplyDelete
  7. @Qa's : Thanks yer sbb bagi semangat kat mama di sini ...InsyaAllah berpuasa hari ni dpt dteruskan dengan izin dariNYA...Amin...:)

    ReplyDelete
  8. @aimie amalina: thanks yer aimie sbb bagi mama nasihat ...

    tapi sedih sbb lauk yg semlm masih byk...

    yer la mlm ni mama kena tambahkan alarm nampaknya....

    thanks aimie...:)

    ReplyDelete
  9. Tak apalah mas sebab bukan disengajakan. Anak-anak dan hubby pun faham sebab tanggung-jawab nak sedar utk sahur mesti ada kerjasama, bukan Mas sendiri.

    Selepas ini mesti tak lewat lagi...

    ReplyDelete
  10. mama penat sgt kut.....
    cuba bgn sahur pg esok ek....
    xpun agak2 mcm x bleh gak mintak kenalan yg rapat tuk call @ apa2 sajer la (mcm tu yg lini wat)
    x mau cedey2 camtu

    ReplyDelete
  11. cian mama.. meh MK kejutkn sbb MK selalu bgn awl.. hehehe.. xpela, sehari ni, bertahan la ye.. esok jgn terlajak lg.. :)

    ReplyDelete
  12. @Kakzakie: thanks yer sbb bg nasihat mmg lepas ni mesti x lewat lg...
    InsyaAllah...:)

    ReplyDelete
  13. @Tentang kita: ntah la rasanya yer kot..
    esok mesti bangun sahur...
    okay mama akan pertimbangkan nasihat tu..thanks yer...
    okay..mekacih...:)

    ReplyDelete
  14. @iyan shazlind: yer la lind dugaan berpuasa tu semoga dpt menghabiskn puasa hari ini dgn tabah...InsyaAllah....:)

    ReplyDelete
  15. @mizzkechique: boleh apa salahnya dpt mama no tepon mizz kn...
    mekacih yer pasti esok x akan terlajak punyer...:)

    ReplyDelete
  16. sian nye mama.. xpe2.. jnji mama jgn bukak periuk sekarang tau!! tunggu azan nnti! haha.. :)

    ReplyDelete
  17. @fara: thanks yer...mama dah buka periuk pun x tak buka puasa sbb mama nak masak terpaksalah buka periuk...:)

    ReplyDelete
  18. Waa...sedihnya..kat rumah, kalau ibu x kejut kite, mesti x bangun. Besarkan tugas dan komitmen seorang ibu..1st time singgah sini, btw, mama kelihatan sangat muda okay untuk ibu kepada anak yang dah berusia 24 tahun :O

    ReplyDelete
  19. @Nur Hafizah:mmg sedih dan mmg besar
    tugas seorang ibu pada anak2nya kekadang anak2 yg x menghargai jasa ibubapa mereka...

    x lah biasa jer tu...:)

    ReplyDelete