Wednesday, July 27, 2011

Kenapa Pagi2 Dah Ada Mesyuarat Tingkap Ni...!!!!!!!!!

SALAM 1 MALAYSIA

Selamat Pagi semua...
 Kenapa ek pagi-pagi lagi kaum ibu-ibu  
  dah dok bermesyuarat tingkap(mama x termasuk yer)...
Mama saja jer nak cerita kalau ada yang terasa mama
minta maaf dulu okay....
Adalah sorang ibu ni sibuk jer menceritakan cite2 perihal orang lain 
 Ada jer cite yang nak di citekannya,
 mengenai anak-anak sipolan tu dah nak kawen,  
tanya anak sipolan tu dah abis belajar ke belum,
tanyakan menu masakan apa hari ni,
mengata orang tu mengata orang ni...
bagi tahu husband die tak ada hari ni sebab gi out-station
hubby die naik gajilah,nak tukar kete barulah
hai macam2 lagi citenya.....
Hai...kak2 balik jer la x payah asyik nak dok cite hal orang ni
buat kering tekak n tambah dosa jer....
nak jaga tepi kain orang tepi kain sendiri dah tengok ker takut
dah ada yang terkoyak tu...
aduh sungguh n tak gemar mama ada orang yang macam ni...
  malas nak melayannya kalau dilayan makin menjadi-jadi...
baik mama dok kat rumah ni  buat apa yang patut  
dari dok buat dosa kering macam tu...
Kekadang terasa geram jugak mama pada ibu yang terlebih ni
dah lepas beli ikan n sayur tu 
balik jer la ke rumah, ni tak.. ada jer yang nak di bebelkan lagi...
Alahai mama ni plak yang merungut  
pi lantaklah die orang nak wat apa pun,
 janji mama tak termasuk dalam group tu k...
Dah nak bulan Ramadan ni kak...
x payah lah buat dosa kering lagi
bertaubatlah wahai insan2 terpilih....(perli tu)...


p/s..sediakan stok lauk awal2 dalam peti ais sebab malas nak layan
           mak joyah tu...               

 
Gambar hiasan jer yer x ada kena mengena dengan sesiapa
Mr. Goggle yang bagi....


13 comments:

  1. terlebih peramah pun susah juga

    ReplyDelete
  2. he..he...agaknyer mmmg budaya kowwttt ske buat mesyuarat tgkp ni

    ReplyDelete
  3. slm...yer lah kalau dah peramah mmg susah tapi biarlah kena pada tempatnya...:)

    ReplyDelete
  4. slm...yer la amirah kalau dah biasa lama2 susah jugak...dah sebati dgn jiwa...:)

    ReplyDelete
  5. slm...susahkn bila dah jadi budaya mesyuarat tingkap ni...:)

    ReplyDelete
  6. nak cari mood kerja kot??ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  7. biasala mama..dh jd habit diorg.. klu blh, jauhkan diri... tkt terjebak gak.. bahaya..

    ReplyDelete
  8. errr,....saya punya "ahli mesyuarat tingkap" tak terlibat dalam ini cerita...hehehe sila refer blog saya side bar kanan..

    ReplyDelete
  9. slm...yer la kot rossa alina...nak cari mood:)

    ReplyDelete
  10. slm mizz...tu la pasal nya dah habit mmg bahaya ...hehehe...:)

    ReplyDelete
  11. slm pen biru... okay nanti mama jengah k...:)

    ReplyDelete
  12. kak mas hehe tu namanya kepochi LOL..
    baikla mesyuarat tingkap ngan anak anak..tak semak rasa nya kepala ni..huhu

    ReplyDelete