Friday, July 15, 2011

Era Baru Dalam Dunia Tarian Dan Senaman.....

SALAM 1 MALAYSIA

Mari kita mulakan sekarang....
Jom!!!Jom!!! Kita mulakan hari dengan langkah yang sehat...
Ini yang mama nak cite pasai menari era baru ni....
Sebenarnya mama pun bukanya pandai menari pun
saja jer nak cuba2 sambil tu boleh jugak dikira bersenam
sambil dok relax2 kat rumah...
Anak2 mamalah ni asyik merengek suruh beli 
"Dance Mate" kat on-line...
barang tu dah kami order pada hari isnin dan semalam baru sampainya
sbb ownernya pos gunakan register pos jadi lambatlah sikit sampainya
scurenya lebih terjamin lagi sebab barang macam ni 
mudah rosak kalau diposkan gunakan pos laju...
 Dance mate ni selalunya ada kat tempat-tempat
permainan kanak2 yang selalunya berada kat shopping mall tu...
dan kalau nak guna yang kat shopping mall tu kena 
gunakan token yang kita dah tukarkan....
Nak menari kat situ pun rasa malu2 jugak,
kalau bebudak tu okaylah jugak
tu yang ikutkn jugak cakap anak2 suruh beli  dance mate ni,
senang kat umah pun boleh belajar menari n dikira bersenamlah jugak tu...
Mula2 agak kekok juga tapi bila dah lama2 menari  dan dah tahu stepnya
rasa macam x nak berhentilah plak...
seronok giler kita orang anak-beranak menari bersama-sama,
berpeluh2 itupun kena ikut turn
sbb matenya cuma ada satu jer...
kalau nak dua terpaksalah kena tambah duitnya...
okaylah mari mama tunjukkan gambo2nya kat bawah ni...

p/s layankan jer kerenah anak2 ni....

Kotak depannya

Mate nya tempat untuk kita pijak ikut arahnya dalam skrin tv

Pilih group mana nak menari

 Pilih kumpulan atau groupnya

Pilih muziknya nak rancak,slow atau apa jer

Mulakan menari ikut dalam skrin (mcm kat tv tu)

Mulakan tarian ikut kat dalam tv tu
 pijak ikut arah yang ditunjukkan

Akhirnya resultnya akan kuar tapi kalau lepas 3 stage
boleh tulis nama kat situ...(sape yang menang nama akan kuar kat situ)
Enjoy giler....



10 comments:

  1. mama moden yang class !!!
    kalau free jemput singgah ke blog saya. your comments are most welcomed.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. thanks fahmie dtg blog mama kesihatan kena jaga jugakkn...okay nanti mama lawat blog u k...:)

    ReplyDelete
  3. bagus benda ni, boleh bersenam sambil menari, heee, nanti bolehlah masuk mari menari. :)

    ReplyDelete
  4. best gler... kalau dapat bende ni.. leh bljar mnari.. dgn kawan..mama! he..he..

    ReplyDelete
  5. Kamihidup: hehehe... mama dpt b'senam
    sambil menari je...masuk mari menari dah lambat kot yg muda masih ramai lg......:)

    ReplyDelete
  6. sobri: mmg best lama2 bleh pandai menari...:)

    ReplyDelete
  7. hee..nak belajar menari dengan mama la lepas nie ;D

    terhangat!!

    seterika gigi??

    ReplyDelete
  8. hahaha.....jom2 kita menari....:)

    ReplyDelete
  9. sronok jugak bli sbagai alat utk bersenam..brape ringgit kak? kalau murah nak jugak belinya..=)

    ReplyDelete
  10. mmg seronak boleh bersenam sekali sambil menari...setahu akak murah jugak kalau nak tahu lebih lanjut cari kat goggle stepmania.com...:)

    ReplyDelete