13 February 2018

# DIY # eco mart

DIY | DEKO LAMPU VIRAL KEDAI ECO 1

ASSALAMUALAIKUM...
DIY Deko Lampu Guna Barang Kedai Eco | Memang viral lampu ini sekarang...pada penggemar deko dan kedai Eco pasti dah tahu bagaimana nak membuat lampu viral ni...mama pun terjebak sama bila dah join group Eco / Diy di facebook...bila dah tahu bagaimana nak membuatnya terus pergi ke kedai Eco sebab nak cari bahan-bahan yang diperlukan...jomlah kita tengok gambarnya di bawah ni...


Tu dia bila dah sampai kedai Eco ni memang semua nak diangkat masuk bakul...kali ni ambil barang yang diperlukan untuk buat lampu viral ni...roda tu mama guna untuk dipasang pada almari kaca IKEA tempohari...kalau nak tahu ceritanya boleh TEKAN SINI.....


Inilah dia orang yang mama kerah buatkan lampu viral ni...nasib baik hubby jenis suka berdeko juga jadi bila di suruh tu tak adalah nak marah-marah atau buat tak tahu jer...semuanya hubby yang lakukan dari mula sampailah ke akhirnya...


Bab-bab memasang lampu ke wayar elektrik ini pun hubby la yang lakukannya...bagi kat mama memang tak jadi apalah lampu tu...lagi-lagi kalau bermain dengan wayar elektrik ni...syukurlah hubby boleh lakukannya sendiri mama hanya membantu mana yang perlu jer...


 Siap juga bab-bab pasang memasang lampu ni...nak beli lampu chandeliar yang mahal-mahal tu tak mampu jadi buat yang macam ni pun dah suka sangat hati mama ni...terima kasih kat hubby sebab sudi layan kerenah bini dia dia yang suka sangat bab-bab mendeko ni...


Tadaaaa siap juga dan akhirnya dah boleh dipasang lampu viral ni.. okay la nampak lawa juga bila dah siap terpasang lampunya...pada yang nak cuba membuatnya bolehlah lakukannya sendiri yer...


p/s diy sendiri lebih mudah...



5 comments: