JIRAN TETANGGA

Sunday, January 11, 2015

Ephyra Skin Bar Membuat Kulit Muka Lebih Muda

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Permulaannya mama nak ucapkan ribuan terima kasih pada blogger mialiana dan tuan punya produk Ephyra Pn.Amiza dan Oceanlife2u kerana telah memilih mama di antara 50 orang peserta yang telah berjaya dalam segmen Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com...hadiahnya adalah berupa sekotak Ephyra Skin Bar bersaiz 50gram untuk mama mencuba menggunakannya...


Pertama kali nak mencuba Ephyra Skin Bar ini terasa teruja juga rasanya sebab ianya masih baru lagi dan masih dalam percubaan untuk diperkenalkan dipasaran..banyak juga testimoni dari orang ramai yang diperolehi mengatakan banyak keberkesanannya bila kita menggunakan Ephyra Skin Bar ini..di bawah ini terdapat beberapa testimoni dari pengguna yang telah mencuba Ephyra Skin Bar ini...





Ephyra Skin Bar ini mengandungi Glutathione,Collegen dan Alpha Arbutin...dengan menggunakan Ephyra Skin Bar ini 

1-Kulit muka kita akan terasa lembab dan menaikkan seri wajah
2-Ianya dapat membantu menghilangkan bintik-bintik hitam di muka
3-Menggebu dan mencerahkan kulit muka
4-Menghaluskan kulit dan juga menghilangkan jeragat
5-Menghilangkan parut dan kedutan di muka


Pertama kali buka kotaknya dah terpandang warna sabunnya yang biru dan ianya juga berbau harum...sudah 2 minggu lebih mama menggunakan Ephyra Skin Bar ini...alhamdullilah banyak juga perubahan dari masalah jeragat,bintik-bintik hitam di muka dan hidung mama ini...penggunaan Ephyra Skin Bar yang berterusan perlu dilakukan sekerap yang mungkin untuk mendapatkan kesan yang lebih baik lagi...


Gambar ini mama ambil selepas mama mencuci muka menggunakan Ephyra Skin Bar..gambar yang diambil ini tanpa edit jelas sekali kelihatan kulit muka mama begitu tegang dan licin...kedut-kedut di tepi mata pun berkurangan...terasa kulit muka kita amat lembut dan segar setiap kali selepas mencucinya...yang paling ohsemnya kita akan terasa kulit muka kita begitu lembut dan tegang sekali seperti muka awet muda jer...

Eye bag yang terdapat di bahagian bawah mata mama pula juga berkurangan dan kulit muka yang berminyak juga hilang...bila nak masuk bilik air tu ! memang terasa asyik nak basuh muka jer ditambah lagi dengan baunya yang wangi dan sungguh menyegarkan itu...mencuci muka kita dengan Ephyra Skin Bar ini akan membuatkan kita lebih terasa kesegarannya...itulah antara sebab mama suka sangat bila menggunakan Ephyra Skin Bar ini...selepas mencuci muka mama suka usap kulit muka sendiri sebab terasa kulit muka ni lembut dan licin jer...


Inilah Eye bag yang terdapat di bawah mata sebelum mama menggunakan Ephyra Skin Bar memang jelas kelihatan...kulit muka mama pun memang nampak kusam sekali...


 Ini pula gambar setelah 2 minggu lebih mama menggunakan Ephyra Skin Bar....eye bag di bawah mata nampak jelas sekali telah berkurangan...jelas kulit muka mama tidak kusam lagi dan kulit muka betul-betul kelihatan tegang selepas menggunakan Ephyra Skin Bar ini...memang inilah keputusan yang amat terbaik la bila mama sudah menggunakan Ephyra Skin Bar ini...


Di atas ini gambar kulit muka mama sebelum mama memakai Ephyra Skin Bar...
terdapat bintik-bintik hitam di sebelah pipi kanan juga liang-liang pori kelihatan terbuka sedikit..



Gambar bawah ini pula selepas 2 minggu lebih mama menggunakan Ephyra Skin Bar...
bintik-bintik hitam disebelah pipi kanan semakin berkurangan...
kelihatan warna kulit juga semakin cerah dari kesan pemakaian Ephyra Skin Bar ini...liang-liang pori kulit muka juga kelihatan telah mengecil... kedut-kedut kat tepi hidung dan bawah mata juga berkurangan...



Gambar ini pula disebelah pipi kiri sebelum mama menggunakan Ephyra Skin Bar..
terdapat bintik-bintik hitam juga liang roma yang terbuka...


Gambar selepas 2 minggu menggunakan Ephyra Skin Bar...
gambar di sebelah pipi kiri...
bintik-bintik hitam berkurangan dan liang roma juga sudah mengecil...
warna kulit juga semakin cerah semenjak menggunakan Ephyra Skin Bar..inilah perubahan yang baik dan ketara yang mama rasa setelah 2 minggu mama menggunakan Ephyra Skin Bar ini...


Jeragat dibahagian hidung juga berkurangan setelah seminggu lebih menggunakannya...inilah bahagian jeragat yang paling degil sekali kat muka mama...mama terpaksa kena sapu dahulu Ephyra Skin Bar buat macam mask di bahagian hidung yang degil ini dan mama biarkan selama 5 minit di hidung yang berjeragat itu dan selepas itu barulah mama mencuci di keseluruhan muka ini...penggunaan pagi dan malam Ephyra Skin Bar membuatkankan kulit muka kita bertambah segar dan tegang...kalau nak gunakan 2 atau 3 kali sehari pun boleh terpulang pada kita sendiri...mungkin akan lebih cepat kesannya nanti.. 


Kesan-kesan yang dapat kita perolehi setelah memakai Ephyra Skin Bar ini adalah

1-Kulit muka akan lebih cerah,lembut dan tegang
2-Menanggalkan kotoran,minyak dan sel kulit mati
3-Menghilangkan parut jerawat dan jeragat
4-Menghilangkan bintik-bintik hitam di muka
5-Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
6-Memberikan kesan segar sepanjang hari
7-Boleh menghilangkan bau badan
8-Sesuai digunakan untuk keseluruhan badan
9-Sesuai juga digunakan oleh lelaki dan perempuan



Oleh itu mama sarankan pada kawan-kawan yang telah menggunakan Ephyra Skin Bar ini lebih eloklah menggunakan sekali produk minuman Ephyra untuk mendapatkan hasil yang lebih baik lagi...kita boleh menggunakan kedua-dua produk Ephyra ini sekali untuk mendapatkan kesan yang lebih baik dan terbaik dari luaran dan dalaman badan kita...lelaki atau perempuan boleh menggunakan Ephyra Skin Bar ini...


Inilah gambar terbaru mama ! sekarang mudah sungguh nak tepek dan gunakan krim muka sebab kulit muka dah jadi semakin lembut dan tegang..semuanya jadi sekata dan licin...okaylah mama nak selfie satu gambar kat sini yer...
Pada kawan-kawan yang ingin mencuba Ephyra Skin Bar atau minuman Ephyra ini bolehlah membeli dengan ajen yang sah dan boleh juga membeli secara online di alamat berikut...

Address : OCEANLIFE MARKETING SDN BHD
Co.No.975208P
73a-3rd Floor Block J,Plantinum Walk,
No.2 Jalan langkawi,
Danau Kota Setapak,
53300 Kuala lumpur.
Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.



** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.




17 comments:

  1. Wahhh....Boleh la ni beli nanti supaya tambah muda juga aku..hehehe

    ReplyDelete
  2. Puas hatilah kalau kesannya sudah terserlah
    Emm... memanglah nekma Awish ni cantik kan Awisy kan..

    ReplyDelete
  3. gudluck kak..mcm best je review akk ni..lengkap dan padat...dh la perubahan pn byk jugak :-)

    http://cammylia.blogspot.com/2015/01/review-ephyra-skin-bar.html

    ReplyDelete
  4. Wah, betul2 berkesan dan serasi dgn mama ye.

    ReplyDelete
  5. nice product.... selamat bersegmen untuk semua

    ReplyDelete
  6. Wah...boleh la juga mencuba nanti...^_^

    ReplyDelete
  7. makin cantik mama.. :D
    singgah sini, dari GA yang sama :)
    http://www.haneeza.com/2015/01/ephyra-skin-bar-rahsia-jelita.html

    ReplyDelete
  8. Hi hi hi☺!! Goodluck hehe. Menjadi kan Ephyra?
    Alhamdulillah kan hiks.
    Qila pun singgah dari GA sama jugak weeee! GOODLUCK to both of us~

    ReplyDelete
  9. Salam... Terima kasih sudi hantar entri review ini sebelum 11.59 malam 14 Januari 2015 di

    http://www.mialiana.com/2014/12/giveaway-ephyra-skin-bar-review-ephyra.html.

    Keputusan akan diumumkan pada 20 Januari 2015.

    Gud luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  10. makin berseri2 laaa...gud luck

    http://www.bakul2011.com/2015/01/testimoni-ephyra-cabaran-30-hari.html

    ReplyDelete
  11. WAHHHHHHHHH !!!

    makin cantik lah lepas nie,

    http://www.azneyshamsuddin.com/2015/01/official-facebook-httpswww.html

    ReplyDelete
  12. makin berseri mama lepas nie.
    memang nampk jelas apa setelah mama pakai.
    shark pn ada msalah yang sama.
    nasib baik ada ephyra nie.

    ReplyDelete

DUIT TABUNG