13 May 2013

# cerita family # jenjalan

Dataran Pahlawan

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Selepas mengundi hari tu mama dan family sempat juga jenjalan sekejap di Bandar Melaka...seronok juga rasanya dapat jenjalan di bandar Melaka ni sebabnya dah lama juga kami sekeluarga tak ke sana...banyak tempat sebenarnya boleh kita pergi melawat kat Melaka ni tapi memandangkan kesuntukan masa hanya dapat singgah ke Dataran Pahlawan jer hari tu...



anak-anak sedang memilih cenderahati yang ada dijual di gerai kraftangan di Dataran Pahlawan ni... 



Awisy pun nak juga yer ! sibuk mama Awisy mencubakan beberapa helai baju buat Awisy...



mulanya nak juga belikan Awisy topi yang dipakainya itu tapi sekejap lepas tu habis topi tu ditarik dan ditanggalkannya...amik keputusan tak payahlah beli nanti Awisy tak mahu pakai membazir pula....


ini saja cenderhati yang mama beli di sana FM dari Melaka...ada juga beli cencalok dan belacan Melaka sedikit..

12 comments:

  1. wah lea lama tak turun melaka.dulu masa duk muar,jemu tiap2 minggu atok n nenek bawa jalan gi melaka.skrg dah duk selangor hah nangis jarang gi melaka he3...

    itulah plan nak turun sana sbb uncle ada jugak duk melaka kat ujung pasir.then blh ronda dataran pahlawan.belacan n cencaluk wajibbbbb :)

    comel ler si Awisy tu ^^

    ReplyDelete
  2. Ok hujung bulan ni nak ke sana boleh la terjah jugak ;D

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Mama

    runsing si Awisy pakai topi kut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam atul...haah yer la tu..

      Delete
  4. AJ suka ke Melaka walaupun kg kat sana...
    Hehhehehehe..

    ReplyDelete
  5. wah ...dah lama remy tak pi dataran pahlawan tu...... perkara pertama yg wajib mesti beli fm...... macam2 pilihan.....

    ReplyDelete
  6. jalan-jalan melaka memang enjoy dan tak payah jalan jauh boleh pergi banyak tempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg betul tu...semuanya dekat2 jer...

      Delete