Thursday, September 12, 2019

JEJALAN HUJUNG MINGGU

ASSALAMUALAIKUM...
JEJALAN HUJUNG MINGGU | Cuti isnin lalu anak bawa mama dan hubby keluar jejalan,mulanya ingat nak ke Pardigm Mall tapi dibatalkan sebab jammed sepanjang jalan masuk ke situ jadi kami tukar haluan terus ke City Square...kat City Square pun ramai juga pengunjung tapi senang jugalah nak mencari ruang untuk park kereta..masuk jer dah dapat ruangan parking yang sesuai..
Kami jenjalan di City Square je,memandangkan hari cuti ramai juga orang berada di sini...saja nak suruh hubby berjalan buat exercise kaki sekejap...
Bila dah penat berjalan berhenti sekejap kat Old Town White Coffee ni...singgah ngopi dulu sambil berehat setelah penat berpusing-pusing di sini...
Order dulu nak makan dan nak minum apa petang tu..sambil tunggu makanan siap semua dok leka hadap gajet sambil selfie sekejap...
Oh yeahhh makanan dah sampai ! Anak mama order mee hoon kari kat sini memang sedap kata anak mama...selalu kalau makan kat sini asyiklah order nasi lemak jer jadi tak tahu pulak mee hoon kari old town ni sedap juga...boleh order nanti bila datang singgah minum kat sini di lain kali...
Burger dan air suam ni untuk hubby...hubby sakit tekak,jadi hari ni no kopi katanya..burger itu pun share dengan mama juga...bila dah berusia ni makan minum tu semuanya kongsi berdua saja sebab masing-masing dah tak boleh nak makan banyak...eloklah tu kan bolehlah eratkan lagi kasih sayang berkongsi makanan hahahha saja jer mama ni kan..sebenarnya saja nak elak dari membazir duit dan makanan tu jer...kalau dah banyak yang di order tapi tak dapat dihabiskan memang sayang rasanya...
Mama order popiah sayur, ini pun berkongsi dengan hubby juga...air kongsi sikit dengan hubby kalau order satu lagi memang tak akan habis airnya nanti...sharing is caring kan...masing-masing dah tak kuat makan sekarang ni,jadi berkongsi makanan tu adalah lebih baik....
Tu dia licin semua isi dalam pinggan masing-masing...perut jadi lapar bila dah berjalan jadi semua yang diorder pun cepat habisnya...perut pun dah kenyang diisi jadi pasni boleh la jenjalan semula...tu la aktiviti mama dan hubby cuti hujung minggu yang lepas...

p/s sekarang ni kalau nak jenjalan mesti ikut anak jer,kalau jejalan sendiri pastinya keluar ke Tesco cari barang dapur jer la...


3 comments: