20 August 2018

FLOWER CHIMP MENERIMA PELABURAN BERJUMLAH RM6 JUTA DI ASIA TENGGARA

August 20, 2018 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM..
Flower Chimp Menerima Pelaburan Berjumlah Rm6 Juta Di Asia Tenggara | "Ucapkan Dengan Bunga!" Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang.Bayangkan,betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancanga penghantar semudah di hujung jari.


Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah,titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu,Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga sernadah RM89 sahaja.Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka,Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran keseluruhan negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia,termasuk di Sabah dan sarawak.Dengan rangkaian meluas seperti itu,tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilohan utama pelanggan yang turut menikmati perjimatan menerusi penghantaran secara percuma keatas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima.Malah,pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

"Walaupun kami masih baru dalam perniagaan penghantaran bunga ini,Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama dalam industri ini.Dalam tempoh kurang dua tahun,kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5)kali ganda berbanding tahun lepas."kata Maximillian Lotz,Pengasas Flower Chimp.


Berikutan prestasi memberansangankan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian,Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuk Asia Venture Group (AVG),sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik.Syarikat yang sama turut membuat pelaburan  dengan lain seperti iMoney,Happy Fresh dan iPrice.''Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuk Vietnam,Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019," tambah Lotz.


Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri pernigaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina,di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesenan."Dalam masa yang sama,kami menjalankankajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka."kata Frassa.


Kata Frassa lagi."Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial,kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkataan berkaitan teknologi.Kami yakin,dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4)2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019,Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia,Singapura,Indonesia dan Filipina."



Mengenai Flower Chimp
Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman,Maximillian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara.Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia,mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang pernigaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian.Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma keseluruh negara.Sejajar dengan peningkatan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungan kepada pasaran yang semakin berkembang.

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari www.flowerchimp.com.Sila hubungi Jabatan Perhubungan Awam kami menerusi emel : pr@flowerchimp.com atau telefon bimbit +6013 - 886 9948 untuk sebarang pertanyaan berkaitan media.

Hubungi kami :

Flower Chimp di Malaysia
Laman sesawang :  https://www.flowerchimp.com/
Facebook :  https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram : @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Laman sesawang :  https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook : https://www.facebook.com/FlowerChimpID
Instagram : @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Laman sesawang :  https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook :  https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram : @flowerchimp.ph



10 August 2018

KHAI BAHAR | JODOHKU - OST CINTA TIADA GANTI

August 10, 2018 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM..



JODOHKU - KHAI BAHAR

Tak mungkin kau ubah
Jika tuhan telah berkehendak
Semua pasti akan terjadi
Sekarang mungkin saat nanti

 p/s Oh.. kasih 
Biarkan hatimu yang menuntut jiwa 
Oh...cinta
Ku percaya ini arah terbaik engkau 
dan aku

Engkaulah jodohku
Yang tertulis di dalam dasar hatiku
Dan lama ku nanti
Tuk sempurnakan hidupku

Benci yang engkau pendam
Bahkan cair menjadi cinta
Jika itu yang tuhan mahu
Jalanmu kan jadi jalanku

Ulang p/s

Tertulis di dalam hidupku
Jodohku hanyalah dirimu
Tak kuasa untuk ku hapuskan
Kerana cinta hanya milik tuhan

BEHIND-THE-SCENE TOUR OF LEGO CREATIVE HUB | MERLIN MAGIC MAKING

August 10, 2018 4 Comments
ASSALAMUALAIKUM...
Behind The Scene Tour Of LEGO Creative Hub Merlin Magic Making | Bila dah lama entri dok terperap memang jadi masalah kalau terlupa...entri majlis kawin anak pun tak settel lagi ni..bila la nak kembali normal berblog macam dulu lagi ni..macam-macam hal mama perlu utamakan dahulu...dengan cerita hubby sakit lagi, nak jaga cucu-cucu asuhan lagi rasanya macam dah tak ada masa nak menghadap blog ni lagi...tapi tak kisah la biar masa yang menentukannya...kali ni mama upkan entri ni dulu yang lain-lain tu tunggu la yer jika panjang umur dan berkesempatan lagi in sha Allah akan adalah lagi...


Kali ni mama dijemput sebagai wakil media ke event Merlin Magic Making by Legoland...sebenarnya ini adalah tempat yang baru untuk projek pemasangan beribu-ribu model lego di sini...semua keluaran model untuk legoland di seluruh dunia akan di keluarkan dari studionya di sini...memang seronok dapat masuk dan lihat sendiri tempat projek model lego ini dipasangkan...


Ucapan perasmian dari Production Director Merlin Magic Making Mr.Tim Burnell


Speech by Kurt Stocks General Manager Legoland Malaysia Resort


Launch Gimmick Ribbon Cutting and Lion Dance


Bergambar bersama-sama setelah selesai upacara perasamian dan tarian naga...


Setelah itu kami dibawa ke bahagian dalam bangunan Merlin Magic Making ini...satu persatu sesi kami dibawa dan diberikan penerangan bagaimana permulaan model lego itu hendak dibuat...di Merlin Magic Making Studio (MMM) Bahagian Kreatif Global dikenali sebagai salah satu tulang belakang untuk pembangunan dan tarikan di taman tema Legoland.

Kita sering bertanya bagaimana setiap replika kecil di legoland diciptakan dan siapakah mereka disebalik model miniatur ini?Jadi di sinilah pasukan yang terlatih akan membina dan mencipta model lego dari brick-brick lego yang ada demi memastikan model yang dibuat itu terjamin kualitinya untuk tatapan pengunjung yang datang ke Legoland.


Merlin Magic Making pertama kalinya diperbadankan pada Januari 2009 di Gelang Patah untuk memenuhi keperluan Legoland Malaysia Resort.Studio ini mempunyai 60 orang pekerja yang bekerja diseluruh dunia hingga ke Legoland Dubai dan Legoland Jepun.


Bakat tempatan yang banyak telah membuatkannya pilihan yang sempurna untuk ditranformasikan ke Hub Asia untuk semua permintaan yang semakin meningkat di rantau ini.Semua replika lego untuk seluruh dunia akan disiapkan disini dan akan dihantar ke negara yang memerlukannya.


Hab baru ini ditempatkan di I-Park Indahpura Kulai yang akan memasukkan lebih dari 100 orang pekerja menjelang 2020,untuk menyokong pemintaan yang semakin meningkat untuk model-model lego ini.


Ruang dalaman studio Merlin Magic Making ini...kelihatan pekerja sedang sibuk menyiapkan replika lego yang diperlukan di sini.


Inilah diantara brick dan peralatan yang diperlukan untuk proses pembuatan model lego-lego yang diperlukan.


Peralatan replika yang tersusun kemas dirak yang disediakan di studio Merlin Magic Making ini.


Salah satu replika model kapal terbang yang telah siap dibina oleh pasukan yang terlatih.


Di sini juga kami diberikan pengalaman mencantumkan sendiri model-model lego yang telah disediakan. Model yang disediakan adalah untuk replika model untuk Sea Life nanti.Ada juga terselit gambar mama di sini.

Ada 3 jenis brick lego yang disediakan untuk kami mencantumkannya sendiri.Mama dapat mencantumkan 2 model dari 3 model yang disediakan untuk pihak media yang hadir.Boleh juga dijadikan koleksi simpanan dan kenangan.


Inilah model terakhir kuda laut yang mama tak dapat cantumkan kerana kesuntukan masa..jadi dapatlah bawa balik 2 model ikan dan kapal selam tu jer.. 


Inilah antara cenderahati yang dapat dibawa balik dan bolehlah untuk menambah koleksi peribadi mama.


p/s masih memikirkan nak teruskan berblog atau berhenti...