Wednesday, February 28, 2018

ANAK BELANJA MAKAN MALAM

ASSALAMUALAIKUM...

Anak Belanja Makan Malam | Malam ini anak mama yang bongsu belanja makan malam...rezeki anak mama tahun ni dapat juga duit BRIM...disebabkan dapat duit BRIM tu yang dapat belanja kami makan malam ini...

Menu yang mama order malam ni...nasi putih daging masak merah...malam ni rasa masakannya memang kaw-kaw...licin makan malam ni...

Makan malam bersama-sama...hubby kalau dah jumpa sup ekor memang seronok la dia...

Damia pun dah letih dan mengantuk....terpaksalah semua makan cepat-cepat...Darwisy lagi la langsung dah tak boleh nak bertahan memang mengantuk giler sebab dah biasa tidur awal untuk ke sekolah...nak snap gambar pun dah tak mahu...

MOTIVATION WORD #150

ASSALAMUALAIKUM...

WHEN YOU FOCUS ON PROBLEMS,
YOU'LL HAVE MORE PROBLEMS.
WHEN YOU FOCUS ON 
POSSIBILITIES,
YOU'LL HAVE MORE
OPPORTUNITIES.

MUTIARA KATA #150

ASSALAMUALAIKUM...

TUHAN,
SEDERHANAKANLAH KEHIDUPANKU
TAPI BESARKANLAH MANFAATNYA BAGI
KELUARGAKU DAN SESAMAKU.
AAMIIN...


KARNIVAL KERJAYA JOHOR 2018

ASSALAMUALAIKUM...

Karnival Kerjaya Johor 2018 

🗓 3 Mac 2018 - 4 Mac 2018 (Sabtu - Ahad)
📍UTC Galleria @ Kotaraya Johor Bahru 
⏰ 9.00 Pagi - 6.00 Petang 
☎️ 07 - 266 6584

Facebook Page Unit Swadaya Insan Negeri Johor (Link) 
https://www.facebook.com/swadayajohor/

Instagram [@swadayainsanjohor]

Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor

#JohorEventMarch #KarnivalKerjayaJohor2018

5 PENGINAPAN BERKONSEPKAN KONTENA DI JOHOR

ASSALAMUALAIKUM...


#1- Sinar Eco Resort

📍Lot 22346 GM2535, Kampung Sungai Molek, Mukin Jeram Batu, Pekan Nenas, Pontian, Johor
 Sentiasa dibuka
☎️ 013 757 2434

Facebook Page (Link),
https://www.facebook.com/SinarEcoResort/

Instagram [@sinarecoresort]

#SinarEcoResort #HotelKontenaJohor#VisitJohorHotel #VisitJohorKePontian






#3- Container Gardenstay at Bangkok Village 集裝箱花園客棧

📍Block 3, Bangkok Village, PTD 93547 Jalan Harmonium 3, Off Jalan Kota Tinggi, Taman Desa Tebrau, Johor Bahru
 Sentiasa dibuka
☎️ 07 351 8766

Facebook Page (Link),
https://www.facebook.com/Container-Gardenstay-at-Bangkok-Village-集裝箱花園客棧-573623079352931/

#ContainerGardenstayAtBangkokVillage#HotelKontenaJohor #VisitJohorHotel#VisitJohorKeJB



#4- Cabin Chalet Gunung Pulai Johor

📍Gunung Pulai, Jalan Kem Bina Negara, Kulai, Johor
 Sentiasa dibuka
☎️ 016 774 8083

Facebook Page (Link),
https://www.facebook.com/cabinchaletgunungpulai/

Instagram [@sekawankoop]

#CabinChaletGunungPulai #HotelKontenaJohor#VisitJohorHotel #VisitJohorKeKulai


#5- Ppt Muar & Container Hotel

📍No 41-3, Jalan Bakri, Muar, Johor
 Sentiasa dibuka
☎️ 06 953 9999

Facebook Page (Link),
https://www.facebook.com/pptmuarhotel/

Instagram [@pptmuarcontainerhotel]

#PptMuar&ContainerHotel #HotelKontenaJohor#VisitJohorHotel #VisitJohorKeMuar

WORDLESS WEDNESDAY #758

ASSALAMUALAIKUM....

DOA PAGI RABU

ASSALAMUALAIKUM...

YA ALLAH
HANYA ENGKAU YANG TAHU SEMUA RENCANA UNTUKKU,
APAPUN ITU,BERIKANLAH 
YANG TERBAIK UNTUKKU PADA HARI INI
AAMIIN...

GOOD MORNING WEDNESDAY

ASSALAMUALAIKUM...

GOOD MORNING
A morning is a wonderful blessing,
either cloudy or sunny.
It stands for hope,
giving us another start of what we call life.
Have a Good morning and Day.


Tuesday, February 27, 2018

JUALAN GUDANG KASUT BUNDLE

ASSALAMUALAIKUM...

Ni lah masa nya untuk borong Sneaker, Boots, Sports Indoor atau Outdoor, Lofer, Casual Shoes dan bag bundle dekat Jualan Gudang Kasut Bundle Pasir Gudang & Masai, Johor Global Rare Shoes dengan bermacam saiz dari kanak - kanak hingga saiz dewasa. Selamat borong kasut bundle semua!
🗓 1 Mac 2018 - 4 Mac 2018 (Khamis - Ahad)
📍 Ruang Parking Kereta U Sentral
 Dibuka 24 Jam 
☎️ 012 266 5817 (Mie) / 019 - 791 9857 (Zam)
Facebook Page Global Rare Shoes (Link)
https://www.facebook.com/globalrareshoes/
Instagram [@grareshoes_official]
Ikuti [@johorevent] di Twitter & Instagram untuk mendapatkan maklumat terkini event sekitar Johor




SUMBER INFO

#FITJOHOR |DATARAN TANJUNG EMAS MUAR

ORANG MUDA JOHOR | NAK CARI KERJA MACAM MANA CARANYA?

ASSALAMUALAIKUM...
Kepada anak-anak muda Johorean yang masih mencari pekerjaan yang sesuai...

Jom pakat datang ramai-ramai ke Program ini..
Mana tahu rezeki anda ada disitu..

SUMBER INFO


DIY : MENCANTIKKAN BASIKAL LAMA JADI HIASAN

ASSALAMUALAIKUM...
Diy | Mencantikkan Basikal Lama Jadi Hiasan...Kalau bab diy ni memang mama suka sangat...bukan apa dari terbuang eloklah kita jadikan sesuatu tu lebih menarik dan boleh juga dijadikan hiasan...kali ni mama diykan basikal lama ni jadikan hiasan...kebetulan ada cat putih, tu yang catkan putih basikal ni...amik kau jadi basikal putih dah macam kena celup dalam cat jer....
Basikal mama yang dah lama sangat tak digunakan...tayar depannya pun dah pancit dan dah tak ada angin...Hubby tolong sikit mana yang sepatutnya...

Catlah sedikit-sedikit kat body basikal tu...bila hubby pergi kerja pagi tadi mama pula take over mengecatnya pula...

Jenuh jugalah nak menghabiskan proses mengecat basikal lama ni...berus catnya pula dah sampai hancur dikerjakan mama...nak cat dicelah-celah tayar tu pun tak sampai...biarkan jer dulu...esok sambung mengecatnya semula...

Nampak dah siap 90% basikal ini..ada sikit-sikat yang perlu ditambah nanti...itu pun kenalah beli berus cat yang baru dulu...kebetulan masa mengecat ni abam poslaju datang hantar barang, terkejut dia mama cat basikal ni sampai tayarnya pun putih sekali...mama bagitahu la dia basikal ni untuk hiasan jer dik...hahhaha senyum jer budak pos laju tu...

Tu dia sampai begini sekali diperlakukan basikal mama ni...hubby pun cakap kesian basikal tu...tak apa la lepas ni wahai basikal kau akan jadi lawa semula...

Akhirnya siap juga proses mendiykan basikal lama mama ni...dah kembali cantik dan dah berwajah baru..hubby cakap dah macam kena celup cat putih jer....

Maka jadilah dia hiasan depan rumah mama ni...walaupun sudah tidak digunakan lagi tapi basikal ni masih berfungsi dengan baik....cuma dah lama tak digunakan jer....

Tak apalah janji letaknya disini menjadikan ruang beranda mama ni bertambah ceria dan cantiknya...masuk troli tolak sendiri nampaknya kan mama ni...okaylah tu jer diy mama kali ini....kita tunggu diy yang lain pula...

p/s puas hati dapat buat sendiri....

DOA PAGI SELASA

ASSALAMUALAIKUM...

YA ALLAH,
"ANDAI AKU JAUH TERSASAR DARI JALAN MU,
LETAKKANLAH AKU KEMBALI KE JALAN MU SEMULA,
ANDAI AKU TELAH BERADA DI JALAN LURUS MU,
TETAPKANLAH AKU UNTUK BERADA DI JALAN MU"
AAMIIN...


GOOD MORNING TUESDAY

ASSALAMUALAIKUM...

GOOD MORNING TUESDAY !!

SMALL THINGS IN LIFE,
TO LOOK BACK AND REALIZE THE WERE THE BIG THINGS.
HAPPY TUESDAY...

Monday, February 26, 2018

AIS KEPAL MILO | OH MY BUNDA

ASSALAMUALAIKUM...

Ais Kepal Milo Oh My Bunda🍧
📍 No. 43, Jalan Inang 6, Skudai Baru, 81300 Skudai, Johor 
 11.00 Pagi - 6.00 Petang (Dibuka Setiap Hari) 
☎️ 011 - 1755 8966





SUMBER INFO