27 October 2014

# resepi masakan

Resepi Popiah Jejari Ketam Berkeju

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Hari-hari cuti hujung minggu ini ada saja yang hendak dibuat untuk dimakan...seronok rasanya kalau dapat menjamu ahli keluarga dengan hasil air tangan kita...inilah yang mampu dibuat untuk kudapan minum petang ini tapi kudapan ini pun boleh dimakan untuk sarapan pagi...jom kita lihat resepi mudah dibawah ini..


Bahan-bahannya...
Jejari ketam,Cheese dan kulit popiah,minyak untuk menggoreng..


Cara-caranya...
1-Ambil kulit popiah letakkan cheese dan isi ketam dan gulung seperti membuat popiah biasa saja...mudah dan senang saja lakukannya sehingga habis... 


 2- Akhir sekali panaskan minyak dan goreng popiah jejari ketam berkeju ini di dalam minyak yang panas...kalau tak nak cheese terkeluar semasa digoreng simpan sekejap dalam peti ais sebelum menggorengnya...

p/s mood penat hari ni...

3 comments:

  1. pagi2 nie lapaq, tgk popia mama buat nie lagi bertambah lapaq... nnt sebelum pergi class kena ngap makanan dulu ni

    ReplyDelete
  2. terbaiklah..sedap nih...terliur pulak..hehe

    ReplyDelete