Thursday, January 26, 2012

Mama Kena Tag Oleh Cikgu Kancil

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum semua...
Semalam mama telah di tag oleh pengunjung setia mama iaitu Cikgu Kancil8349 dan bermacam-macam soalan yang diberikan oleh beliau untuk mama jawab...terimakasih yer sebab tag mama dan ini saja jawapan yang mampu mama jawab...


11 perkara tentang mama...
Mama berasal dari Johor Bahru / membesar di Muar Johor / berbangsa bugis + jawa + melayu menjadi seorang ibu di usia muda / mempunyai 3 orang anak perempuan seorang sudah berkahwin / suka membaca novel / suka jejalan window shopping / suka menonton drama Korea / tidak suka makan daging ayam / suka makan nasi goreng kampung n daging masak merah / tak lama lagi mama akan menjadi seorang grandmama....

Soalan-soalan Kancil semalam...
1-Siapakah idola anda?
    Idola mama adalah ibu yang membesarkan mama dari kecil hingga dewasa iaitu arwah
    Pn.Banon Binti Omar...

2-Apa sebabnya anda memilih dia sebagai idola anda?
   Sebabnya kerana dia telah bersusah payah membesarkan mama dengan penuh kasih    
   sayang seperti anak beliau sendiri...
    
3-Pandangan anda mengenai Negeri Sabah?
   Sebuah negeri yang indah dan mempunyai banyak pulau-pulau yang cantik teringin gak nak
   pergi ke sana tapi masih tidak kesampaian...

4-Tempat yang paling cantik yang anda pernah kunjungi?
    Pulau Pangkor,Tanjung Piai,Pulau Kapas

5-Nama tempat yang paling pelik pernah anda dengar atau lihat?
   Parit Jepun dan Kampung Menyorok

6-Impian kereta anda?
   Hyundai Sonata

7-Rumah Impian anda?
   Rumah banglo tapi kalau x dapat yang biasa pun dah alhamdullilah...

8-Negara yang ingin anda lawati?
    Dah semestinya teringin nak pi Mekah dan Korea

9-Kenalkan Kancil satu blog yang paling baik?
    Mama nak kenalkan pada Kancil blog Mrs.Secretary...
    
10-Mengapa pilih blog tersebut?
     Sebab blog beliau best banyak cerita n panduan pemilik blognya pun baik...

11-Jika ada lima bintang kamu bagi blog Kancil berapa bintang?
      Dah tentu 5 bintang...

11 soalan dari mama yer...
1-Nama sebenar kamu dan berapa umur?
2-Berasal dari mana dah kawin atau belum?
3-Tarikh lahir kamu dan anak yang ke berapa?
4-Suka memasak atau tidak?
5-Suka pakai jam tangan atau tidak?
6-Binatang apa yang kamu suka dan tidak suka?
7-Makanan dan minuman kegemaran kamu?
8-Peristiwa yang paling anda tidak boleh lupa?
9-Apa warna kegemaran dan terangkan kenapa suka warna itu?
10-Bagi pendapat tentang blog mama ni yer suka atau tidak?
11-Dah like blog mama kat Facebook tak? 

Nama-nama yang mama nak tag...

Itulah antara rakan blogger mama yang mama tag harap mereka akan turut serta ye...hanya
tinggalkan link entry dalam ruang komen mama ni...

Jangan pening-pening kepala buat yang termampu...

18 comments:

  1. terima kasih pilih blog saya kak! takdelah best sangat blog saya tu...heheheeee

    ReplyDelete
  2. kalau ada kelapangan KAMI buat ye. :)

    ReplyDelete
  3. wah rajinnye mama.. citra pernah gak di tag rakan blogger.. tp x mampu nak balas sebab rasa fenin bila tgk byk2 soalan huhu.. hanya maaf jer dapat kupinta...

    ReplyDelete
  4. @Citra NaniZam

    betul tu mmg pening nak menjawab soalan nyer tapi mama x nak menghampakan teman2 blogger...:)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum...mama,

    wahhh sr kena tag...ek..InsyaAllah akan sr jawabnya..

    ReplyDelete
  6. salam mama.. nm sy tersenarai.. insyaAllah mama, nt sy jwb eh.. :)

    ReplyDelete
  7. dah..;)

    http://mayandhanis.blogspot.com/2012/01/11-soalan-mama-nak-kene-jawab.html

    ReplyDelete
  8. terima kasih mama...kancil ndak pernah dengar nama parit jepun nie...lebih2 lagi kampung menyorok...memang pelik...

    ReplyDelete
  9. @erin moshimoshi

    mestilah mama nak tahu jawapan erin tu yer...:)

    ReplyDelete
  10. terima kasih mama sbb tag saya... tentang entri ni insyaallah kalau takde apa2 sy akan jawab mama... kalau lambat jgn marah ye mama...

    ReplyDelete