Tuesday, January 03, 2012

Dulu Manis Sekali Sekarang Kenapa Jadi Macam Ni Sedihnya...

SALAM 1 MALAYSIA


Assalamualaikum semua...
Kenapa jadi macam ni sekalikan sedihnya hati mama apabila menatap gambar-gambar Nur Amalina Che Bakri ini...dulunya dia seorang pelajar kebanggaan kerana telah berjaya mendapat 17A1 dalam keputusan SPM pada tahun 2005 dulu..sedihkan seorang anak bangsa kita dari manis bertudung menjadi seorang wanita yang begini.......mungkin kejutan budaya di sana membuat Nur Amalina berubah perwatakkannya....pada anak-anak yang belajar di luar negara mama berharap sangat janganlah mudah melupakan asal keturunan kita jagalah maruah kita semasa belajar di luar negara tu dan jangan mudah melupakan adap budaya kita sebagai anak Melayu yang beragama Islam...moga Allah memberikan Nur Amalina petunjuk ke jalan yang benar satu hari nanti InsyaAllah....

dari raut wajah seorang gadis manis bersopan bertudung

berperwatakan wanita menarik dan bergaya

menjadi seorang wanita yang begini....

 dan beginikah akhirnya ke..????

p/s sumber gambar dari sini...

24 comments:

  1. kejutan budaya la tu kot... byk dah jadi mcm ni.. berdoa semoga tidak terjadi dikalangan ahli keluraga kita sendiri

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum mama,

    terkejut kancil membaca entri mama...ndak sangka dia boleh jadi macam nie...sayangnya...jika dia tidak terpengaruh mungkin menjadi ikon anak remaja di negara kita...sayangnya

    ReplyDelete
  3. dasat sungguh...org pandai sgt mcm tu pulak gayenyer..

    ReplyDelete
  4. Terkejut tengok perubahan dia...
    Kita doakan yg baik2 untuk dia...

    ReplyDelete
  5. erk tula kalau pendidikan je diberikan keutamaan

    ReplyDelete
  6. Doakan yang terbaik untuk dia :)

    ReplyDelete
  7. @QueeN TerataI

    mudah-mudahan die akan berubah n dapat petunjuk dr Allah...:)

    ReplyDelete
  8. @Kancil 8349

    betul tu kancil kesian kn ngan die berubah habis...:)

    ReplyDelete
  9. @Gadis

    tu lapasalnya pandai salah x pandai pun salah salah pembawakan tu...:)

    ReplyDelete
  10. @masz

    insyaAllah moga dia berubah cpt...:)

    ReplyDelete
  11. @Iffah Afeefah

    tahu x pe hal2 agama kurang diamalkn...:)

    ReplyDelete
  12. @Syafiq Ahadin

    betul die dah jadi mcm tu kesian nyer die...:)

    ReplyDelete
  13. Semalam dia termasuk dalam world trending dalam twitter.. saya pun tak tahu sama ada di edit atau dia yang betul2 melakukan ni..=='

    ReplyDelete
  14. semoga die dpt petunjuk dr yg Esa....

    syg btol......die jd idola semua plajar last2 jd cmni

    kite doakn yg semoge die berubah

    ReplyDelete
  15. saya masih tak percaya...
    harap2 pelanduk dua serupa.....
    atau benarkah kata pepatah ???
    melayu mudah lupa !

    moga amalina berubah satu hari nanti....amin

    ReplyDelete
  16. @remyhazza

    doakan byk utk beliau moga cpt berubah kembali kpd asal...:)

    ReplyDelete