Friday, August 05, 2011

Simple Jer Hari Ini....

SALAM 1 MALAYSIA 


Wah...hari ini mama rasa cepat betul
masa berlalu walaupun hari ini di duga dengan
dugaan yg mencabar...
ye la sape suruh x bangun untuk bersahur pagi tadi...
bukan saja-saja je x nak bangun tapi terlajak rupanya
Harap hari ini memberikan keberkatan yang berganda
mudah-mudahan....InsyaAllah  
Hari ini sekejap jer dok berperang kat dapur tadi 
menu mama hari ini simple jer..
anak-anak yang sibuk nak makan menu ini...
jadi mama buatkanlah juga semoga anak-anak mama gembira ya
walaupun pagi tadi kita semua x dapat bersahur
jadi mama gantikan menu yang anak2 mama suka...
Okay semua selamat berbuka puasa...

Inilah menunya Laksa Penang...
tapi gambarnya mama pinjam dari
Mr.Goggle



12 comments:

  1. slm...kalau sedap nyer jemput la dtg rasa...:)

    ReplyDelete
  2. mama!
    wuwuwuw
    laksaaaaaa!
    mimi sukeeee sangaaat
    terlmpo addct dgn laksa nih
    wiwiwiw
    camat buka pose mama sekeluarga =)

    ReplyDelete
  3. @aimie amalina:yer nape ni aimie...

    oh suka sgt ngan laksa yer jom dtg sni mkn laksa ...:)

    thanks aimie...:)

    ReplyDelete
  4. laksa penang ...
    peberet CM jugak ..

    mama dah bikin sy terliur nih ! esok nak suh ummi buatkan laa.. hik3

    ReplyDelete
  5. wah laksa dh lama tak makan...
    dh lama tak balik penang , kalau tak slalu jugak la makan... hehehe...

    ReplyDelete
  6. Mama, hari ini Wina menu berbuka laksa Penang juga. Haha kali ke-2 laksa Penang sepanjang 5 hari berpuasa.

    Mama, Wina ada kemusykilan pasal peraduan mama tu. Kalau Wina ada gambar lama, Wina tangkap gambar tu dengan digital kamera boleh tak? Kira gambar dalam gambar. Wina takde pengimbas nak imbas gambar Wina nak letakkan untuk peraduan tu.

    Kalau boleh, Wina buat. Hehe..Wina nak letak gambar kenangan masa Wina masih sekolah.

    -wina1979-

    ReplyDelete
  7. waa weee~ kebetulan semalam pun kami berbuka dengan laksa penang ni.. beli kat bazaar.. kekeke

    salam ukhuwah.. followed ke 489 ya.. heee

    ReplyDelete
  8. @CikMiMiey: oh yer ke laksa peberet CM sampaikn terliur plak kesian nyer...

    masakan ibu adalah masakan yg paling best di dunia x kn jumpa dimana2 pun...:)

    ReplyDelete
  9. @Cik ana: kenapa x masak sendiri,best tau bila dpt mkn hasil tgn sendiri...:)

    ReplyDelete
  10. @Wina:oh yer ke nape hari ni semua menu laksa..semua teringin nak mkn laksa kot...wina suka mkn laksa ke?

    boleh wina ambil la gambar apa pun mama x kisah pun wina nak letak gambar apa tapi biar clear sikit yer mama nak tengok nanti...

    boleh letak je...:)

    ReplyDelete
  11. @Gen2Merah:mmg semua hari ni suka berbuka puasa makan laksa kn hehehe...:)

    slm ukhuwah jugak dr mama utk gen2merah...:)

    ReplyDelete