Saturday, August 13, 2011

Berbuka Kat Restoren ZZ Sup Tulang Setia Tropika....

SALAM 1 MALAYSIA


Semalam mama dan keluarga berbuka kat luar jer..
Tempat berbuka kali ni adalah 
"RESTOREN SUP TULANG ZZ"
di Setia Tropika...
Seawal jam 6 ptg kami dah bertolak ke Setia Tropika
sebab takut jalan jammed....
sampai di sana kami cari tempat meja kosong 
sbb banyak meja telah ditempah terlebih awal lagi...
Tanpa berlengah lagi kami sekeluarga
memesan makanan yang hendak dimakan waktu berbuka ..
bagi order awal2 sbb dlm bulan puasa ni kenalah order awal2
kalau tidak alamatnya berbuka nanti minum air je lah ...

Menu yang kami order tadi adalah:
1- Sup Tulang
2.Nasi Goreng Pattaya
3.Tom Yam Campur
4.Sayur Campur
5.Daging Masak Merah
6.Air Fresh Oren
7.Milo Ais
8.Sirap Bandung Laici
9.Nasi Putih
*
*
* 
Azan kedengaran dan kami sekeluarga berbuka dengan selesa
cuma along jer tertinggal makanan yg diordernya...
(lambat sampai makanannya)
*
*
*
Inilah restorennya....
Dek kerana leka n x sabar2 nak berbuka pose
 gambar makanan yang di order pun terlupa nak shoot...
*
Ini jer yang dapat diambil tu pun kat menu nya tadi...


18 comments:

  1. @Iffah Afeefah

    salam iffah....

    restoren ni kat Setia Tropika Kempas Johor....

    selamat bersahur buat Iffah....:)

    ReplyDelete
  2. Mama, sedap tak makanan kat situ?

    Selamat bersahur mama :)

    -wina1979-

    ReplyDelete
  3. huuu
    dah lame nak pi..tapi x jugak pi2..huhuhu

    ReplyDelete
  4. nampak sodap..naseb baiklah sekarang ni tengah kenyang.kalau tak dah lame terbang pergi sana pekena sup tulang.tp still x boleh jugak sebab baru je imsak tadi.huhu

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Mama

    kalau saya dtg ke johor nanti, boleh cuba

    Wassalam

    ReplyDelete
  6. Oh.. Restoran ZZ ini buka cawangan di Setia Tropika. Kakak tak tahu. Yg biasa belakang Hospital Tun Aminah tu kakak tahulah.... nama restoran pun sama....

    ReplyDelete
  7. @NA

    makanan kat situ semuanya sedap2 wina
    kalau nak cuba dtg la sini...:)

    selamat bersahur...:)

    ReplyDelete
  8. @aimie amalina

    nape x pi best tau mimi....
    try la masa berbuka nanti....:)

    ReplyDelete
  9. @Umi Asura Sanusi

    mmg sedap pun umi tapi dah waktu imsak x boleh la pekena sop...

    kena pergi makan masa berbuka la...:)

    ReplyDelete
  10. @Rozali

    waalaikumusalam...boleh apa salahnya
    marilah dtg johor....:)

    ReplyDelete
  11. @Kakzakie

    yer la kak zakie mmg dah lama buka dah cawangan kat setia ni...

    dah 3 tahun rasanya...

    restoren ni byk cawangannya...:)

    ReplyDelete
  12. wah, excited berbuka sampai xingt nak snap pic ye mama.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  13. sedapnya nampak gambar menu tu..:)

    ReplyDelete
  14. @izfanora

    yer la izfanora sampai x ingat nak snap gambo2 tu...:)

    ReplyDelete
  15. @iyan shazlind

    ye mmg sedap pun lind sampai dah x ingat nak amik gambo nyer...:)

    ReplyDelete
  16. hi Maszull, orang johor ye....kebetulan nampak blog ni masa tengah surfing tadi sebab baru upload gambar2 ZZ sup tulang kat jalan petrie. Saya belum pegi lagi kat setia tropika lagi. Sama ke rasa nye?
    Nanti senang2 tu singgah la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makannnnn je hehe. Kebanyakan nye restoren2 JB. Nanti Mas follow ok maklum la blog baru nih sunyi jer TQ TQ TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer saya mmg org Johor....restoren ZZ kat Setia Tropika tu mmg sedap...okay insyaAllah nanti mama dtg n follow sekali ye...:)

      Delete