Friday, July 22, 2011

Potong...Potong Jangan Tak Potong Atlast......:)

SALAM 1 MALAYSIA


Mama ke Pontian ikut hubby hantar invoice tender sekolah2 
 ke Jabatan Pendidikan Pontian .
Bila dah settel semua kerje hubby we all pun gerak balik
dan dalam perjalanan balik ni adalah sebuah
kereta kancil mengikut kereta mama dari belakang..
Pemandunya memandu semacam jer
macam nak cepat gayanya...
angin jer hubby mama tadi sebab 
kereta tu mengikuti kereta mama terlalu dekat di belakang
tetiba adalah kereta dari arah hadapan memberikan
isyarat lampu kat kami ,
hubby mama bagi tahu mama mesti kat depan 
ada wat speed trap or roadblock polis...
jadi hubby mama terpaksalah mengikut aja lori yang 
berada di hadapan kete mama tu dengan slownya...
tahu2 jer la kalau ikut belakang bontot lori sudah semestinya slowkn...
kereta kancil yang ada kat belakang kete mama tadi 
 rupa-rupanya tak sabo2 nak memotong
sebab kete mama slow agaknya..
tiba je kat jalan yang lebar sikit hanya untuk lorong kete masuk
ke kanan kete kancil tu dengan bangganya memecut dengan laju
dan memotong kete mama n lori tu sekali...
yang sakit hatinya semasa die memotong tu siap
boleh toleh ke kiri menghala ke arah kami ..
berlagak betul rupanya sabo jer la....
tapi  yang syoknya tiba2 mama terpandang   
  kete kancil tadi telah ditahan oleh
pakcik2 polis yang buat speed trap kat depan tu...
kemungkinan ada polis yang nampak kot 
 kete kancil itu memotong tadi...
 mama hanya memandang pemandu tu seperti mana die buat  
kat we all masa memotong kereta mama tadi...
ahhh kan dah kena sape suruh memotong ditempat yang salah,
 kan dah kena saman begitulah jadinya
  pada orang2 yang kurang berhati2 dijalanraya dan tidak
sabar semasa memandu kete....
oleh itu berhati-hatilah dijalan raya k..

Gambar hiasan jer..


4 comments:

  1. ha..tu diaa..tulah kan nak men hide n seek..jadi lagu tu la..ish2..hehe

    ReplyDelete
  2. yer la aimie padan ngan muka die..hehehe..:)

    ReplyDelete
  3. Salm kenak kak Mama :)

    Jln kat Pontian tu bahaya skit sebab 2 way ... KAlau balik kampung, paling malas kalau kena g bandar Pontian lagi2 kalau banyak lori ngan teksi semput... HEhehee

    ReplyDelete
  4. yer la ... tu yg kena hati2 dijln raya k..:)

    ReplyDelete