Thursday, July 21, 2011

Lelaki Tukar Wanita Apa Nak Jadi Men Or Women....!!!

SALAM 1 MALAYSIA

 Mahkamah dah memutuskan tidak membenarkan 
MOHD ASHRAFF HAFIZ ABDUL AZIZ
menukarkan statusnya dari lelaki ke perempuannya..
kononnya masalah terjadi apabila dia menggunakan status 
asal untuk memohon kemasukannya ke Universiti ditolak...
 Beliau memohon menggunakan nama dan statusnya
ALEESA FARHANA (nama perempuannya)
didalam kad pengenalannya...
namun semua itu tidak akan menjadi kenyataan 
kerana permohonannya
untuk menukar nama dan status jantinanya
terpaksa ditolak...
 Pertukaran jantina dari lelaki ke perempuan
dan sebaliknya adalah haram disegi agama Islam...

Gambar beliau setelah pertukaran jantina


12 comments:

  1. apa nak jadi ni ...ish,,...kalau nak bertobat nanti pun dah tak boleh patah balik dah..

    ReplyDelete
  2. sayangnya jadi perempuan, elok2 dah jadi lelaki...kalau lelaki mesti hensem...dunia oh dunia...

    ReplyDelete
  3. siap bertudung plak tu..
    tu la sape suh pandai2 tukar kan??
    padan muke die..
    eh emosi plak..
    by d way..salam kenal..

    ReplyDelete
  4. waaaa..sume cite pasal ni kan..hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam kunjungan.. blog menarik ;)

    ReplyDelete
  6. Pen Biru: yer lah nasi dah jadi bubur x leh nak wat apa lg...:)

    Santri T.P.I.N.I: yer la kalau lelaki mesti hansem kn..:)

    Mama Dhia: slm utk mama Dhia juga...jgn emosi sgt mama biarlah die mcm tu nak wat cam ne lg...:)

    Aimie amalina: cite hot aimie suka2 jer nak tukar jantina mcm dah x de undang2 n agama plak...:)

    ReplyDelete
  7. Zuwairi Aiman: sama-sama buat lawatan
    mekacih yer zuwairi...dtg selalu yer..:)

    ReplyDelete
  8. Alaaaaaa kenapa nak tukar jantina..kenapa kenapa...Haih...

    ReplyDelete
  9. amirah dunia ni dah nak kiamat kot mcm2 benda yg tak boleh manusia nak buat...giler betul..:)

    ReplyDelete
  10. org kata dia ni pelajar bidang perubatan, mungkin bakal atau tengah blajar atau dah lepas belajar tak tahu la...

    truth,

    From My Fingertip

    ReplyDelete
  11. Fiq: kalau pelajar perubatan pun jgnlah wat cam ni...:)

    ReplyDelete