22 August 2017

# gaya hidup

BAYAR SAMAN | 6 SAMAN SEKALI GUS

ASSALAMUALAIKUM...
Bila check saman polis..aah amik kau ada 6 saman tertera di skrin...dah lama kesemua saman ni...risau pula kalau tak berbayar nanti,takut bila nak hidupkan roadtax tak boleh pulak nanti sebab banyak sangat samannya...banyak saman yang ada ni adalah saman melebihi hadlaju..siapalah yang suka bawa kereta laju sangat ni...bila dah bawa kereta memang tak sedar dah melebihi had lajunya...

Sekarang ni kalau ada saman,polis boleh detect saman kereta kita dari dalam kereta peronda polis jer...kalau ada saman memang kena tahanlah jawabnya...jadi sebelum kena tahan eloklah bayar saman yang ada ni cepat-cepat...alhamdullilah settel kesemua saman yang ada...minta tolong anak saudara mama yang bekerja di Balai Polis Nusa Jaya settlekan kesemua.saman tu...kalau nak pergi ke balai memang lambat...


Alhamdullilah ! Selesai dibayar juga kesemua saman yang ada...nasib baik dapat diskaun kalau tidak lagii banyak nak kena bayar...pada kawan-kawan yang nak check saman online PDRM bolehlah mendaftar 

p/s semuanya nak kena bayar...


5 comments:

  1. sy pun dh lama x cek..isau gak.
    buln 10 roadtx habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena check saman ni...risau kan...

      Delete
  2. mama cek saman ni dekat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama check kat laman web pdrm ni ju https://sso.rmp.gov.my/

      Delete
  3. alamak banyaknye.. aga kereta sy pki ada ke tak ntah

    ReplyDelete