27 July 2017

# food review # Yuzu Japanese Restaurant

SOFT SHELL CRAB SUPER SEDAP DI YUZU JAPANESE RESTAURANT

ASSALAMULAAIKUM...
Haii !! korang...bila dah masuk tengahari ni perut mulalah bergendang sana sini minta diisi...dah tengahari kawan-kawan apa menu tengahari ni yer ?...kalau kawan-kawan suka dengan hidang ketam boleh pergi ke Yuzu Japanese Restaurant ini...restaurant ini ditanggung halal no alkhohol no pork...kebanyakkan pekerjanya terdiri dari golongan budak-budak remaja melayu...


Minggu lepas mama dan the geng JDT yang lain sempat ke sini untuk review menu terbarunya Soft Shell Crab ini..ingatkan crab yang biasa kita makan tu rupa-rupanya tidak..ketam ini lembut jer dari kulit hingga la ke isinya...memang tak perlu nak kopek kulitnya terus makan jer...memang sedap rasanya lembut dan crunchy jer...jomlah kita tengok menunya di bawah ini...


Soft Shell Crab 2pcs
RM 19.90


Soft Shell Crab Don With CawanMushi 2pcs
RM24.90


Soft Shell Crab Don With CawanMushi 2pcs
RM28.90


Soft Shell Crab Shoyuramen 1pcs
RM18.90

Pada kawan-kawan yang ingin mencuba makan di sini masih banyak lagi menu-menu yang best lagi...kalau tak percaya jom kita tengok gambar di bawah ini..


Stir Fried Kimuchi 


Takoyaki 4pcs
RM 7.90


Deep Fried Gyoza 5pcs
RM 9.90


Edamame RM4.90
Sedap rasanya...hubby paling suka makan kacang Edamame ni...nak cari kat luar katanya buat mkan-makan sambil menonton tv...rasanya pun lebih kurang macam makan kacang tanah rebus tu..


Spicy Karaga Fish Set
RM11.90


Inilah menu yang mama dan hubby order tempohari..
Spicy Karaga Fish Set RM 11.90
Spicy Karaga Chicken Set RM 13.90


Ebi Fried Tempura


Terriyaki Salmon 
RM 13.90


Teriyaki Salmon Head
RM 16.90


Cha Soba Noodles (mee sejuk)
RM 8.90


Tu dia kalau terasa nak makan atau merasa menu makanan Jepun yang sedap bolehlah singgah dan datang ke sini yer..lokasi restaurantnya adalah di 

 Yuzu Japanese Restaurant
No.27 Jalan Austin Height 8/4,
Taman Mount Austin,
81100 Johor Bahru
Tel : 07-361 5965


6 comments:

  1. sedapnya mama.. dilah tak penah mkn soft crab..

    ReplyDelete
  2. alahai jauhnya mama.. baru feeling nak pergi malam ni..

    ReplyDelete