cerita anak-anak,

BERSHELL OUT KITA

Sunday, January 01, 2017 Mas Zull 3 Comments

ASSALAMUALAIKUM....
Malam terakhir pada tahun 2016...semua ahli keluarga mama ada di rumah...kononya merancang nak jenjalan tapi tak ke mana-mana pun just ronda-ronda dan shopping di Tesco Bukit Indah...rancangnya nak bershell out jadi balik dari shopping terus persediakan menu yang telah dirancangkan...semua buat tugasan di dapur...setiap seorang anak-anak mama dah diberikan tugasan yang perlu dilakukan...


Ada yang rebus jagung,ada yang menyiang semua makanan laut, ada yang memotong bawang, cili semua bahan yang diperlukan...sampaikan jari anak mama tiba-tiba terluka terkena pisau..sibuk sungguh semuanya..gotong royong untuk menyiapkan menu shell out akhirnya siap juga..lihatlah siapa chefnya kan..boleh masuk master chef ni..chef dari dapur grandma...Cekap dan pantas bersilat di dapur....Masuk bakul angkat sendiri..perasan betul mama ni kan...


menu sudah siap sedia..jom kawan-kawan kita bershell in di rumah saja...puas kami sekeluarga makan bersama semalam..kenyangnya masih terasa sehingga sampai ke tahun baru 2017...
buat sendiri di rumah lebih mudah dan senang...ikut kesukaan kita sendiri nak letak apa pun..kalau makan di luar pun lebih kurang begini juga...alhamdullilah berjaya buat family hepi semalam...

p/s  kawan2 nak ke resepi shell out x...?


3 comments: