JIRAN TETANGGA

Thursday, September 29, 2016

Blogger Johor Vs Blogger KL Jadi Blogger Malaysia

ASSALAMUALAIKUM...
Blogger ?? seronok ke jadi blogger ni..?femes ke blog awak..?apa yang awak tulis dalam blog tu...?ada macam-macam soalan yang selalu kita dengar pasal blogger ni...banyak ke income setiap bulan...?income tak banyak la jadi blogger ni... 

wah !! itulah soalan yang selalu saja kita dengari dari mereka yang tak berapa faham atau saja-saja buat tak faham atau pun saja jer nak dengki atau iri hati...hati perangai manusia ni kita tak boleh nak jangka... buat apa pun memang ada jer yang tak kena nyer.. itulah lumrah manusia di dunia ini..ada yang suka ada yang tak suka..terpulanglah pada apa yang mereka hendak fikir dan katakan...tepuk dada tanya selera..

sebenarnya seronok jadi blogger ni kan kawan-kawan..malu ke?? mama pun first time jumpa blogger-blogger femes ni memang terasa kekok dan malu...baru jumpa kawan barulah katakan...kita masih tak tahu orangnya bagaimana tapi bila kita dah berbual dan beramah mesra barulah datang kemesraan di antara kita semua..makin bertambah-tambahlah bilangan kawan kita mahupun dari alam nyata atau alam maya...biarlah apa orang lain nak cakap janji apa yang kita lakukan tak menyalahi dan buat dengan cara yang betul..


Inilah teman-teman alam maya mama sebagai blogger biasa-biasa ni..jarang berjumpa di alam maya tapi kami sering singgah ke blog masing-masing..jumpa tu memang jarang sekali..mereka semua pun ada blog jadi tak ada masalah ketika bertemu di alam nyatakan..jadi apa pun yang orang lain nak fikir pasal blogger ni kita tinggalkan dan tak perlu fikirkan sangat...janji apa jua yang kita lakukan ini dapat menggembirakan hati dan diri kita sendiri...kali ni mama dapat berjumpa lagi dengan blogger Sis Lin dan Seri Kandi Tanah jauhar...kali terakhir bertemu ketika mama menghadiri jemputan Sis Lin untuk mereviewkan restoren Boat Noodle citenya di sini dan sini....setelah sekian lama kami bertemu kembali...


Bila sesekali dapat berjumpa di alam nyata memang terasa hepi sesangat ...apa taknya selalu hanya dapat komen di blog-blog mereka aja tapi sekarang dapat berjumpa terus di alam nyata...blogger di atas ni tentu kawan-kawan mengenalinyakan...yang ada anak kecik tu adalah blogger Nadia Johari dari Kay Ell dan disebelah kanan pula adalah blogger Sis Lin dari Johor...kalau nak tahu klik jer link blog mereka...


Yang disebelah kiri adalah blogger Lan Careno dengan anak dan isteri beliau...


Blogger Kay Ell Kisah Tatie 




blogger KL CTLiyana isteri blogger Ujang...


Blogger Johor yang baru jumpa blogger Suzlin Azreena Nordin


Blogger Johor Vs Blogger KL bersama-sama dalam satu peristiwa di Legoland...semoga kita semua akan bertemu lagi hendaknya...In sha Allah...


Seorang lagi blogger Johor yang mama baru berjumpa di alam nyata adalah blogger Siti Rohaida Yusof




Blogger dari KL blogger Ujang  dan blogger Yana...semoga ikatan ukhuwah antara kita semua akan tetap berpanjangan sampai bila-bila yer...

p/s sape kata jadi blogger tak bagus...???

4 comments:

  1. Berkumpulnya di Legoland mestilah meriah jadinya:)

    ReplyDelete
  2. seronok kan dapat jumpa..tapi tak sempat berborak..layan anak hah

    ReplyDelete
  3. wahhh meriahnya.. kumpul ramai2...

    ReplyDelete

DUIT TABUNG