JIRAN TETANGGA

Tuesday, March 15, 2016

Servis Air-Cond

ASSALAMUALAIKUM...
Keadaan cuaca sekarang memang cukup panas...berbahang rasanya bila dah masuk ke tengahari dan petang..bila nak guna air-cond masa tu lah dia pula buat hal..boleh di buka tapi kurang rasa sejuknya....air-cond kat rumah mama ni memang dah lama tak berservis jadi bila dah jadi begini terus jer panggil pada yang pakar...


Habis semua body air-cond dah kena tanggal...nak servis luar dalamlah ni...kalau dah kerja mereka senang je mereka membuka semuanya...


paip saluran ait tu pun kena dicuci juga supaya air air-cond yang keluar tidak tersumbat...
mula-mula seorang yang membuatnya tapi susah sikit jadi datang seorang lagi menolong...pantas dan cekap kerja mereka ini..


Dah siap rupa-rupanya proses mencuci...dah nak mula memasang semula body air-cond tadi...tapi tak sempat nak snap gambar semasa proses pembersihannya ketika di luar tadi...sedar-sedar dah nak dipasangkan semula jer..mama dok ralit melayan si kecik kat dalam tadi...


Akhirnya siap juga air-cond yang sudah diservis tadi...bila air-cond itu dibuka barulah terasa kesejukannya...cas servis membersih dan menambahkan gas in tidaklah terlalu mahal..rasanya berbaloi dengan kerja yang mereka lakukan...hanya rm150.00 saja cas yang dikenakan...memang berpatutan sangat...kalau nak buat sendiri pun tak termampu rasanya...keluar sedikit modal semua kerjanya siap sekelip mata saja...


3 comments:

  1. Shaz pon lama dah x service aircond rumah..sejuk pun dah tak sejuk sgt..rasa suam2 pulak dah... huhu

    ReplyDelete
  2. Betul kira murah tu Mas sebab biasa kakak kalau service air-cond cuci dgn chemical dia charged RM230/- tau (1.5hp) dan RM180/- utk 1.0hp.

    Dah ok legalah kan:)

    ReplyDelete
  3. Kakcik pun baru servis pendingin hawa beberapa hari lepas. 3 buah = RM240...

    ReplyDelete

DUIT TABUNG