JIRAN TETANGGA

Monday, March 21, 2016

Forest City Jenjalan Hujung Minggu

ASSALAMUALAIKUM...
Setiap hujung minggu kami sekeluarga akan ke tempat yang seronok dan cantik untuk berjimba bersama keluarga selain ke shopping mall...kali ini kami ke Forest City pula...bandar yang baru saja dirasmikan oleh baginda Sultan Johor tempohari...tapi sayang semalam hujan jadi kami tidak dapat berjalan ke bahagian luar Forest City ini..hanya berlegar di ruangan dalam bangunan ini...akan diulang jenjalan ke sini lagi nanti...


Forest City ini terletak di pesisiran pantai antara Johor Baharu dan Singapura..bandar ini juga berdekatan dengan Highway ke 2 menuju ke Singapura (Highway Second Link) juga berdekatan dengan pelabuhan Tanjung Pelepas di Gelang patah..sudah berdekatan sangat dengan sempadan Singapura...


Inilah di antara contoh bandar yang akan dilaksanakan di Forest City..memang betul-betul menarik sekali layout yang ditunjukkan di sini..kalau siap nanti memang menjadi salah satu bandar yang amat menarik sekali...




bergambar bersama anak-anak mama...


Anak mama yang sulung sekeluarga...


nak juga ada dalam gambar...untuk kenang-kenangan bersama...


ada apa kat atas tu...


grandma dan grandpa yang comel...


5 comments:

  1. Kakak belum sampai lagi tau Mas
    Hari itu masa ada majlis di Bukit Indah ingat nak singgah tapi bapak kakak tak sihat terus balik.

    ReplyDelete
  2. oh kat area PTP sana, nanti turun JB nak singgah gak lah

    ReplyDelete
  3. makin banyak perubahan dan kemajuan kat negeri johor..

    ReplyDelete
  4. ramai dah update pegi sini kan...best nyer duk johor!!

    ReplyDelete
  5. wow. boleh aida gi sini next weekend.
    tq tq tq mama for sharing.
    memang tgh meng google tempat best di jb.

    ReplyDelete

DUIT TABUNG