JIRAN TETANGGA

Monday, February 1, 2016

Cupchai Kilang Bateri Kami Singgah Cari Makan

ASSALAMUALAIKUM...

Hujung minggu dah jadi rutin kami sekeluarga untuk keluar berjimba bersama-sama...minggu ini kami ke Kilang Bateri...tempat yang agak femes juga la kat sekitar Johor Baharu ni...tempat ini dulu adalah bekas kilang bateri Eveready..setelah kilang ini ditutup dan telah berpindah tempat ini telah dijadikan salah satu tempat untuk bershopping dan tempat untuk jenjalan cari makan...


Tiada apa yang kami beli hanya saja-saja datang untuk mencuci mata...bila dah kepenatan kami cari satu tempat yang boleh makan-makan dan minum petang...kami singgah ke kedai Cupchai ini...banyak juga menu yang ada di sini...hanya yang teringin ditekak itu jer yang kami order...inilah menu untuk hubby dan anak mama yang bongsu...


Menu kacang pool buat mama,anak yang kedua juga menantu mama...anak mama yang sulung pula berkongsi dengan hubbynya...lama juga tak makan kacang pool ni...sedap juga kacang pool yang ada di sini...lain kali boleh singgah lagi ke sini...


Ais jagung ini memang sedap rasanya...pada kawan-kawan yang ingin singgah jenjalan cari makan bolehlah singgah ke sini kedai makan Cupchai..kalau nak singgah ke Cupchai Cafe & Restro di Bnadar baru Uda dan di Kilang bateri...kalau nak cuba bolehlah singgah ke sini..

Cupchai Kilang Bateri

Cupchai Cafe & Restro
Alamat : 23 Jalan Padi emas 1/4.
Uda Business Centre Bandar Baru Uda
81200 Johor Bahru,
Johor.
Tel : 607-2446165
Masa Operasi : 9am-12am


7 comments:

  1. sy pernah makan di Cupchai Padi Emas.. cupchai kilang bateri belum mencuba lagi.. ramai yg kata kacang poolnya sedap mama..

    ReplyDelete
  2. wahhhh mama best nyer!! nampak sedap sgt nie!

    ReplyDelete
  3. Ingin menjana incom RM900 sehari? PERCUMA je..Tiada apa-apa bayaran dikenakan (kalau rasa program ini menipu, anda tidak rugi apa-apa sebab tak keluar modal pun). Anda hanya perlu open link dibawah dan register. Anda akan terus dapat USD20×4.4 = 81.61. Setelah dapat link anda sendiri, coppy ayat saya ni, paste ke Facebook, Twitter, WhatsApp dan sebagainya. Setiap orang buka link anda, anda akan dibayar. MUDAH kan ??. Anda bolih pilih nk masuk ke akaun atau cek dipos ke alamat rumah anda. INGAT!! anda tidak rugi apa-apa. Klick link dibawah..http://YouthToEarn.com/?ref=101378. Bukan sekadar membantu anda sahaja bahkan mampu membantu keluarga anda. Kalau tak percaya joint dulu baru anda tahu macam mana.

    ReplyDelete
  4. Wah cantik tempatnya... presentation nya pun okay jugak. Tapi saya jauh dari johor XD

    ReplyDelete
  5. femes tempat makan ni kan mama... :) menarik

    ReplyDelete
  6. belum pernah menyinggah lagi kat sini mama...insya allah..nak jugak try nanti

    ReplyDelete
  7. Kakak belum singgah makan di sini lagi Mas
    Lalu tepi aje dulu.
    Memborong apalah ke Kilang Bateri tu:)

    ReplyDelete

DUIT TABUNG