24 November 2014

# cerita grandmama

Gendang Gendut Tali Kecapi Kenyang Perut Suka Hati

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Dah tengahari rupa2nya patutlah perut ni lapar semacam jer rasanya...pagi tadi tak sarapan itu sebab baru pukul 11 pagi perut dah terasa laparnya...buka tudung saji ada baki sambal sotong kembang semalam dan ikan masin...nasi awal-awal tadi dah masak jadi kena tambahkan sayur ni...nak makan sayur kenalah cepat-cepat goreng sayur kailan ikan masin ni sebab perut memang dah pedih betul ni...

sekejap jer goreng sayur tu ! semua dah siap siang okay ! dah siap bolehlah kita makan...menyelerakan rasanya ! makan dengan nasi panas sayur pun panas-panas lagi memang best laju jer makan tadi...kalau dah makan macam ni memang sampai ke petanglah perut ni masih kenyang...kiranya dah jadi menu untuk makan tengahari kalau makan nasi macam ni...

p/s alhamdullilah ! kenyang perut dah...

1 comment:

  1. sedap tgk.. saya masih dlm class nie.. tggu hbis class kena lunch mcm nie jgj la sat g

    ReplyDelete