14 September 2014

# blog

Mohon Tunjuk Ajar Pada Kawan Yang Tahu

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Selamat berhari minggu buat teman yang bercuti hari ini dan buat yang bekerja selamat bekerja buat mereka yer...hari ini mama ingin sekali bertanya pada teman-teman yang ada masalah yang sama macam mama ni...geram sangat dengan komen-komen yang ditinggalkan di ruangan komen SPAM ni...

setiap hari ada saja komen seperti di atas ni...rimas rasanya komen yang ditinggalkan oleh anonymous ni...setiap hari nak kena delete komen-komen ini bukan satu dua tapi banyak...mama ingin bertanya pada kawan-kawan yang tahu macam mana nak menghalang komen-komen dari anonymous ini masuk ke ruangan komen SPAM mama ini..? ada sesiapakah yang boleh tolong tunjuk ajar kat mama bagaimana nak mengatasi masalah ini..

p/s rimas dgn komen mcm ni...

7 comments:

  1. Salam ahad Mama....
    Mia jarang pula kena komen spam ni. Kalau ada pun buat mcm Mama tu lah. Delete. Tak tahu pula cara elak komen tu...huhu

    ReplyDelete
  2. Alahai lya punya pon cam gini gak huhuhu tp tak byk

    ReplyDelete
  3. Blog lama dulu pernah gak dapat komen SPAM macam ni. Cuma delete macam biasa saja. Cuba tengok setting komen dan pada Who Can Comment tu pilih 'registered User'. Harap ini dapat membantu.
    Jom terjah entri terkini Mindakabur : Tugasan Kedua Untuk Cabaran iPhone 5s

    ReplyDelete
  4. haha saya pun bnyk jugak komen spam..tapi saya selalu biar bnyk dulu pastu bukak peti spam delete smua trus haha.

    ReplyDelete
  5. Ok Mama ..Lya ajar cara untuk mengatasi masalah Mama ya :-
    Ok Mama bukak DASHBOARD
    KLIK kat SETTING
    KLIK kat POST & COMMENT
    Kat bawah tu ada tulis Who Cant Comment ?
    Mama pilih la antara empat kat bawah ni ya
    Anyone - includes Anonymous Users
    Registered User - includes OpenID
    User with Google Accounts
    Only members of this blog

    Harap jawapan Lya dapat bantu menyelesaikan masalah Mama yer !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum lya...terima kasih dgn tunjuk ajar ini...nanti mama tukarkan dan moga lepas ni masalah ini akan hilang...:)

      Delete
  6. nad pun macam ni..penat nak padam satu2

    ReplyDelete