03 June 2013

# resepi masakan

Kuih Vade / Vada

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...



baru hari ni mama nak cuba buat kuih vade/vada ni... entah betul ke tidak namanya ni mama bantai jer la janji ada bunyinya...mama beli tepung segera jer untuk buatnya...tak pernah buat kuih ni lagi tapi first time buat dah jadi macam ni...senget jer rupanya tu hehee tapi alhamdullilah rasanya sedap juga la...puji diri sendiri pula...

kira okay la juga boleh dimakan dan ada rasanya...sedap juga dan boleh la di makan untuk minum petang ni...nak bagi resepi tak tahu pula sebab gunakan tepung segera dan hanya tambah isi-isinya serba sedikit jer...


inilah tepung nya mama beli di pasaraya tesco semalam...

15 comments:

  1. skrg smua ada instant kn kak mas..mudah tapi tak buat2 jg huhu..dasarrr sungguh ;p

    psst bkn sy jd cucu angkat..hahaha sy dh tua..klu jadi ank angkat iols sudiiiiii...ain sila jgn jeless hahaha...cucu bg kat sikembor la nnt..tp nenek angkatnyer ni jauh sgt la uhuhu

    ReplyDelete
  2. nampak sedap la mama mz
    brape harga 1 kotak ni?

    ReplyDelete
  3. antara kuih kegemaran PM tuh...:)

    ReplyDelete
  4. Ada yg segera ya.. tak berapa suka kuih ni ;) sebab bila mkn tak sedap, kalau sedap mesti suka ;)

    ReplyDelete
  5. saya suka vadey nie, sure sedap punyeeee........

    ReplyDelete
  6. suke vade.. sedap.nak buat tak retila...

    ReplyDelete
  7. salam mama.. mcam jemput2 r.. cuma bentuk mcam donat. Sdap tak?

    ReplyDelete
  8. wahhh.. rajinnya mama...

    ReplyDelete
  9. sayer suker vadey...makan panas2 sedap nie :)

    ReplyDelete
  10. hantar ke brunei mama maszull hehehe

    ReplyDelete
  11. suka makan kuih ni jugak...

    ReplyDelete
  12. saya suka kuih ni..!!! saya panggil 'donut india' hehe..tapi yg segera tak berapa sedap..huhu..kena guna cara lama baru umpph..hehe

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum mama.. wah dah lama tak makan kuih ni..

    ReplyDelete