30 January 2013

# jejalan

Lat's Place Kampung Boy

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...

Pada kekawan yang dah pernah pergi ke Taman Tema Hello Kitty ini pasti dah tahu sebuah kedai makan yang menggunakan nama katun animasi Lat Kampung Boy dan restoren ini diberi nama "Lat Place".. di dalamnya juga terdapat banyak barang-barang dan cenderahati dari jenama katun ini...  


pada kekawan yang belum tahu lagi marilah mama bagitahu serba sedikit tentangnya yer...
  lokasi restoren baru bercirikan katun Lat ini terletak bersebelahan pintu masuk ke Taman Tema Hello Kitty di Puteri Habour Nusa Jaya...

restoren ini masih belum beroperasi sepenuhnya dan ianya masih dalam pengubahsuaian layout dalamannya...bila dah mula operasinya nanti bolehlah kita sama-sama terjah dan lihat ruangan dalaman restoren ini nanti pasti mengujakan kita semuakan...yer la katun animasi yang pernah kita lihat di komik dan tv tu berada di dalam sebuah restoren mewah tentu menyeronokkan...


inilah sebahagian barang-barang cenderhati yang dijual di ruang depan di dalam restoren ini...



pada mulanya teringin juga kami semua nak mencuba makan makanan di sini tapi bila masuk pekerja di situ memberitahu bahawa restoren itu masih belum siap sepenuhnya dan jika hendak buat tempahan pun boleh atau datang bila sudah siap sepenuhnya nanti...


inilah menu-menu makanan yang akan ada dijual di sini...


sempat lagi berposing di hadapan papan tanda di luar restoren tu...

18 comments:

  1. wa tak pernah tau pulak ada restoren lat ni

    ReplyDelete
  2. basikal kecik hiasan tu brp ye harganya ?..pcl berkenan lah..

    ReplyDelete
  3. bestnya kak..dedulu kecik2 suka jugak baca kartun lat..tak tau buku tu pegi mana skang ni..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum mama..cam best jer tempat ni..:)

    ReplyDelete
  5. bila boleh smp pun xtau la mama... kalau g sini confirm kena bawa duit kepuk2 gk ni.. lbh2 lg bila anak dh besar dah pandai minta itu dan ini... nk bawa g shopping complex pun takut mama... hehehehe

    ReplyDelete
  6. perghh menarik lah restoren ni..tp jauh sgt nk pegi..hehe

    ReplyDelete
  7. Oh... kakak nak pergilah Mas. Kakak lama dah dengar tapi tak ada masa lagi.

    ReplyDelete
  8. boleh tahan jugak Lat Place ni ..tapi bagi saya Lat ni sinonim dengan negeri Perak ..bile Lat Place ade kat Johor, rase janggal lak :) ..nway tahniah Lat ..

    ReplyDelete
  9. best ni mama...anak2 mesti suka kalau pergi kan?

    ReplyDelete
  10. oh baru tau pasal restoran nih...

    ReplyDelete
  11. Kagum dengan bakat yg Allah kurnia pada kartunis.ni :)

    ReplyDelete
  12. Wah.. Nanti mesti restoren ni dapat sambutan hangat bila dh siap spenuhnya

    BY: DJ dan CHEF
    (djdanchef.blogspot.com)
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  13. wah, macam best je. kalau dah buka sepenuhnya bolehlah Ros pergi jugak:-)

    ReplyDelete
  14. menarik..nape la bila dah pindah ke kl byk sgt tempat menarik dibuka..huhu
    punya la borink duduk sana hampir 4 tahun..haisshhh

    ReplyDelete
  15. mesti lagi meriah kat puteri harbour tu...ada lat's restaurant...... nanti mama pi...boleh lah cerita pasal tempat tu.....

    ReplyDelete
  16. mcm best je tmpt ni mama. bestnye kalau dpt gi sini. :)

    ReplyDelete