Thursday, December 31, 2020

PENGAKHIRAN TAHUN 2020 YANG PENUH DUGAAN DAN CABARAN

ASSALAMUALAIKUM... 

   Ya Allah !!! lamanya tak munculkan diri di laman social blog ni,masih ada ke yang mengingati blogger sendu macam mama ni,rasanya hampir setahun jugalah blog mama ni ditinggalkan sepi..dah macam kekok pulak nak menaip entri panjang lebar ni..Blog lama terbiar sepi manakala tuan punya blog pun dah semakin meninggi usianya jadi kekuatan nak penuhi naluri rasa menaip cerita diblog ni jadi sepi jer...hanya masa dan keadaan yang akan menentukan ke mana arah blog ni akan pergi,sama ada ianya akan ditutup atau dibiarkan begitu saja dalam situasi yang menyediahkan macam tuannya juga...tahun ni memang macam-macam musibah hadir dalam diri tapi kelangsungan hidup juga haruslah diteruskan agar ianya tidak memberikan impak yang negatif pada diri mama ni...anak-anak,menantu dan cucundalah tempat untuk mama mengadu kasih dan semua masalah buat masa sekarang ni,memandangkan hubby pun memang dah tak larat untuk bekerja lagi disebabkan masalah kesihatannya...doa-doakanlah mama dan hubby diberikan anugerah kesihatan diri dan mampu melalui aktiviti kehidupan seperti biasa...

Tahun 2020 yang bakal kita tinggalkan beberapa hari lagi adalah tahun yang penuh dengan dugaan dan cabaran di dalam hidup,macam-macam terjadi dalam tahun ini hanya Allah saja yang Maha Mengetahui apa jua hikmah yang bakal kita tempuhi di masa akan datang..
Tahun 2020 ni semua manusia mengalami situasi agak menyedihkan dimana seluruh dunia mengalami ancaman Virus Covid19 yang boleh memberikan impak yang besar pada dunia dan negara kita...itu masalah yang tak dapat kita hindarkan walau bagaimana pun kawalan dan jagaan diri perlu untuk mengelakkan sebarang masalah pada kita juga keluarga kita...tahun 2020 ini juga mama dan family tak terkecuali mengalami impak yang besar..hanya pada Allah mama berserah moga segala masalah dan dugaan ini dapat ditempuhi dengan rahmat dan petunjuk dari Allah...hanya mampu menadah tangan berdoa agar segala dugaan yang diberikan ini diberikan hikmah yang indah dikemudian hari nanti...

Pada kawan-kawan yang masih lagi berblog tu teruskanlah,moga apa jua yang korang lakukan akan terus membuahkan hasilnya nanti...Bagi mama biarlah keadaan yang menentukan arah blog mama ni...moga kawan-kawan terus berjaya dalam dunia blogging ni yer...

p/s in sha Allah jika di panjangkan umur kita pasti bertemu lagi...

2 comments:

  1. Harap mama teruskan walaupun on off.
    Semoga suami mama sihat semula. Amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah n mekacih atas doanya yer...lama x dengar cite na..

      Delete