Monday, November 04, 2019

SEPETANG DI PESTA KONVO UTM 2019

ASSALAMUALAIKUM..
SEPETANG DI PESTA KONVO UTM 2019 | Lama tak bersiaran di blog ni...semenjak laptop dan handphone rosak dah mula malas nak update blog...blog pun dah bersarang ni...pening juga la sebab terasa macam kehilangan punca bila dah tak ada laptop ni...bilalah nak dapat beli handphone baru agaknya, kumpul-kumpullah duit dari blog ni mana tahu dapat juga handohone baru satu hari nanti...

Cuti Ahad lepas ikut anak ke pesta konvo di UTM Skudai ni..bukan nak bersoping sangat pun tapi saja nak jenjalan lihat kawasan...bila sampai jer memang ramai orang,satu hal lagi nak cari parking..pusing nak cari parking jer dah berjam bila dah dapat parking,sikit punya jauh pulak nak menapak redha jer la...mula-mula sampai memang cuaca redup saja tapi sekejap lepas tu cuaca dah mula agak panas...maka berpeluh-peluhlah kami berjalan...
Banyak gerai jualan pakaian ada kat situ,ada jual makanan, baju,jam,kasut,tudung semua ada tapi bila dalam keadaan panas memang malaslah nak tengok lama-lama apa yang dijual...tengok sambil lalu jer pun tapi bila terpandang baju ni nampak lawa sangat...harga pun murah juga tapi tak beli pun just tengok jee...

Baju melayu pun ada banyak dijual di sini, harganya pun cukup berbaloi-baloi dan juga banyak pilihan...kita juga boleh buat pilihan nak beli dari harga yang murah atau yang mahal...
 
Kalau bab nak handle anak ni eloklah bagi kat orang lelaki sebab kat sini memang ada tempat untuk bawa kanak-kanak bermain jadi mak-mak senang sikit nak buat pilihan baju dari gangguan anak-anak..
Banyak juga pilihan tudung di sini baik yang besar yang kecik semua ada dan juga banyak pilihan warna...
Baju kurung untuk perempuan pun banyak pilihannya...pilih saja yang mana berkenan,boleh juga buat persiapan awal untuk hari raya tahun depan kan..

p/s sekejap jer dah masuk bulan 11 kan tak lama lagi dah nak masuk tahun 2020 pula...

3 comments:

  1. tadi dah pergi...pusing2 cari parking...tak dapat2...balik terus.

    ReplyDelete
  2. eheheh pesta konvo masa untuk membeli belah..
    pernah pegi pesta UKM sebab dekat dgn rumah.. pergh.. kena bawak duit bnyak2..

    ReplyDelete
  3. biasa pesta macam ni banyak baju dan tudung murah-murah.

    ReplyDelete