Wednesday, October 02, 2019

DUGAAN UNTUK MENANTU MERASA MABUK HAMIL

ASSALAMUALAIKUM...
DUGAAN UNTUK MENANTU MERASA MABUK HAMILAlahai kesian menantu mama yang kedua ni...macam-macam dugaan dia kena hadapi kali ini..walaupun begitu dia tetap tabah menghadapi kesemuanya dengan tabah dan senyuman..semoga ada sinar kebahagiaan di akhirnya...
Dugaan pertama - 
selepas anak mama disahkan pregnant 7minggu,menantu mama ni lah yang terpaksa hadapi alahan teruk orang mengandung...dahlah tak boleh hidu bau makanan,makan sikit dah muntah,mabuk semuanya la,memang dia yang hadap..bini dia masih dok relax lagi,laki dah macam apa muntahnya dengan lemah seluruh anggota badan..mungkin Allah berikan sedikit dugaan dulu buat menantu mama ni sebab dugaan untuk anak belum lagi agaknya...
In sha Allah besar kemungkinan dan in sha Allah kalau ada rezeki la,kami sekeluarga dan mama bakal terima cucu kembar...kawan-kawan semua,doa-doakanlah semuanya dipermudahkan dan anak cucu mama baik-baik yer...mungkin dulu kakaknya kehilangan seorang baby kembarnya tapi sekarang mungkin Allah nak gantikan dengan baby adiknya pula agaknya..kalau memang kembar syukur alhamdullilah pada Allah kerana mengurniakan rezeki yang sungguh indah ini buat kami sekeluarga...kalau tak kembar pun mama dah cukup bersyukur dengan rezeki yang datang ini...
Dugaan kedua-
Nak jadi cerita,telinga menantu mama ni telah dimasuki lipas,memang tak dijangkakan selama kami semua tinggal disini tak ada pulak kes begini tiba-tiba pulak menantu mama yang terkena...masing-masing dok perli anak mama sebab selama ni anak mama la yang paling penakut dengan lipas tup-tup laki dia yang diusik dengan lipas...terpaksalah bawa ke klinik untuk keluarkan lipas kat dalam telinga tu...alhamdullilah setel semuanya dan lipas tu berjaya dikeluarkan dengan jayanya...
Dugaan ketiga-
Ke klinik lagi sebab badan dah lemah dan doktor sarankan supaya menantu mama ni terus bawa ke hospital...kalau dah ke hospital memang kena tahanlah jawabnya.. kononnya demam alahan jer,lastnya terus merebak ke demam denggi pulak...semalam dah diwardedkan di hospital Gleneagles Medini kerana di syaki ada demam denggi...Allahuakbar memang besar dugaan menantu mama kali ini...redha dan bertabahlah yer mungkin ada hikmahnya nanti...

Sekarang ni masih ditahan diwad sementara menunggu keputusan ujian darah menantu mama..kalau okay mungkin awallah dapat discharge keluar hospital kalau masih tak elok terpaksalah tidur di hospital lagi yer..anak mamalah yang menemani lakinya di hospital semalam...mak doakan Salleh cepat sembuh yer dan dapat keluar awal dari hospital...


p/s harap semuanya dipermudahkan Allah hendaknya...

4 comments:

  1. MOga semuanya baik-baik aja Mama...

    ReplyDelete
  2. Allahu, semoga semuanya selamat. Tahniah bakal dapat cucu kembar. ena pulak terbalik.suka masak n bau masakan sendiri,hehe.. kalau orang lain masak ena yang muntah.

    ReplyDelete