Friday, September 13, 2019

SINOPSIS DRAMA KOREA HOTEL DE LUNA

ASSALAMUALAIKUM...
SINOPSIS DRAMA KOREA HOTEL DE LUNA | Memang menarik drama Korea terbaru ni "Hotel De Luna"yang telah ditayangkan di channel Astro TVN..drama berkonsep fantasy horror ini memang menarik perhatian mama untuk menontonnya...mama memang suka menonton drama bergenre horror ni jadi memang satu kewajipanlah kena tonton juga drama ni sebab nak tahu jalan cerita drama ni...

Hotel De Luna adalah penempatan sementara roh-roh yang akan pergi ke akhirat dan di sini jugalah jika roh-roh itu masih ada yang perlu dilakukan di dunia ini,mereka yang di Hotel De Luna ini akan cuba membantu untuk menyelesaikan masalah roh-roh ini sebelum roh mereka dibawa ke akhirat...

Pelakon yang menjayakan drama ini adalah
IU sebagai Jang Man Weol
Yeo Jin Goo sebagai Koo Chan Sung
Jeong Dong Hwan sebagai Manager No
Park Yoo Na sebagai Lee Mi Ran
Shin Jung Keun sebagai Choi Seo Hee
P.O sebagai Ji hyun Joong
Drama Korea Hotel De Luna ini mengisahkan seorang perempuan Jang Man Weol sebagai CEO hotel ini..Hotel ini disediakan adalah untuk roh-roh pengembara yang akan dihantar ke syurga atau neraka...Jang Man Weol adalah seorang wanita cantik pada hayatnya yang dahulu dan berubah menjadi seorang yang jahat dan berdendam kerana telah terjadi sesuatu ada perkara yang membuatkan dia berdendam..Para dewa telah menjadikannya sebagai penjaga hotel De Luna ini adalah untuk mengelakkan Jang Man Weol melakukan sesuatu yang lebih jahat untuk membalas dendamnya yang lepas... 
Pada awalnya kisah ini bermula apabila ayah Koo Chan Sung telah membuat perjanjian pertukaran hidupnya dengan Jang Man Weol dan akan menghantar anaknya setelah 20tahun nanti.Setelah 20tahun Jang Man Weol telah menjadikan Koo Chan Sung sebagai Manager di Hotel De Luna setelah Man Weol berjaya membuat Chan Sung boleh melihat roh-roh yang telah mati...kalau kita orang melayu terbuka hijab tu memang akan nampak semua roh-roh yang berkeliaran kan...

Koo Chan Sung boleh melihat roh-roh yang berkeliaran,menyelesaikan masalah roh tersebut dan menjemput mereka menginap ke hotel De Luna sebelum roh mereka dihantar ke syurga.Chan Sung juga mampu melihat mimpi masa lalu dan kejadian buruk yang menimpa Man Weol,Mi Ra dan Yeon Woo dan dalam proses itu mereka saling jatuh cinta.Banyaklah kejadian dahulu kembali bila ianya terimbas semula dan menjadikan jalan cerita ini lebih menarik lagi...

Bila semua hal yang terungkap,dendam Man Weol terhadap Ko Chung Myung selesai dan dendam yang lain lagi dapat diselesaikan,akhirnya Jang Man Woel sudah bersedia untuk pergi ke akhirat dan Koo Chan Sung terpaksalah melepaskan Jang Man Woel dengan hati yang terbuka...memang best menonton drama Hotel De Luna ni tau..

Di akhir drama ini ada pemilikan baru yang tampil dan hotel ini telah diberi nama baru
"HOTEL BLUE MOON" mungkinkah akan ada sambungan dari drama ini...kita tunggukan saja yer...

Drama Hotel De Luna ini disiarkan di TVN channel Astro dan akan ada lagi 6 episod yang bakal akan ditayangkan pada setiap hari Selasa dan Rabu jam 9malam..pada yang suka bolehlah tunggu siarannya nanti yer...kalau nak tonton secara online pun boleh juga... selamat menonton Hotel De Luna...



p/s mama dah habis tengok drama ni di Youtube...


3 comments:

  1. sha dah habis tengok di online.. hehehe.. menarik dramanya..

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak layan drama korea. Tengok sinopsis ni macam best lak

    ReplyDelete