Tuesday, August 13, 2019

Kisah Inspirasi: ANAK DERHAKA! ADA HATI NAK JADI KAYA

ASSALAMUALAIKUM

Kisah Inspirasi: ANAK DERHAKA! ADA HATI NAK JADI KAYA Puan Jue Pengasas Seri Lady. Seronok mama baca kisah si cantik Puan Jue ni. Sungguh memberikan inspirasi dalam mencapai kejayaan. Walau apapun yang kita lakukan niat adalah penting dan niat untuk membahagiakan ibu adalah niat paling murni sekali..

Puan Ju atau lebih selesa dipanggil ‘Ummy Ju’ 39 tahun. Aku membesar dgn melihat kesengsaraan,kepayahan ,ketabahan serta kesabaran hidup ummi dlm mencari rezeki membesarkan kami adik beradik..
Dalam keadaan membesar ini lah aku byk belajar tentang erti ingin berusaha untuk mengubah kehidupan family aku terutama ummi.. kerana x ingin ummi aku susah selama nya kerana membesarkan kami…
Ummi membesarkan kami dgn berniaga kantin kilang.. Dr zaman sekolah aku dh mula bekerja part time untuk bantu ummi & adik beradik.
Wanita ini nekad untuk membahagiakan Ibunya,setelah melihat keperihan Ibunda nya, Puan Sharifah Rauzah,68
img_6662
Sangat menjadikan Ibu nya Idola & Inspirasi sepanjang kehidupan dan Perniagaan nya, Puan Jue meletakan segalanya adalah IBU nya dihadapan..
PADA TAHUN 2017 NEKAD UNTUK MENGHASILKAN PRODUK ‘SERI LADY‘. BERMULA HANYA KERANA KEBENGANGAN MEMPUNYAI SUSUK TUBUH YG AGAK BERISI, DAN TERUS MENJADI PEMBAKAR SEMANGAT UNTUK MENERUSKAN PERNIAGAAN WALAU BANYAK DUGAAN YANG HARUS DITEMPUHI.

7969d324-5c2b-40d3-923d-46190a37a3f0
BERKAT KESABARAN & TIDAK MELUPAKAN SUMBER INSPIRASI IBUNYA, TERUS MENJALANKAN PENIAGAAN SERI LADY SEHINGGA KINI, MALAH TELAH MEMPUNYAI SERAMAI 70 AGEN JUALAN YANG BERKUALITI SERATA MALAYSIA, SINGAPURA, INDONESIA & BRUNEI.
img_2340
img_6665
SEBAHAGIAN AGEN JUALAN YANG SENTIASA MENJADI TULANG BELAKANG SERI LADY. MALAH AGEN JUALAN JUGA MENJADIKAN ‘PUAN JUE’ SEBAGAI SUMBER INSPIRASI KERANA SIFAT RENDAH DIRI & KETABAHAN MENAIKAN PERNIAGAANNYA..
img_6664img_6663
img_6655
BUAT PESANAN BERSAMA TIDAK KIRA KITA BERKERJA, LEBIH LAGI PADA YANG MENJALANKAN PERNIAGAAN SENDIRI, KALAU MASIH ADA IBU, JADIKAN LAH IBU KITA SUMBER INSPIRASI KITA, KERANA MEREKA ADALAH PELAJARAN YANG SANGAT MAHAL UTK KITA JADIKAN SUMBER INSPIRASI. ‘ ANAK DERHAKA JANGAN ADA HATI NAK JADI KAYA ‘ HARGAI IBU YANG MASIH ADA, 2764

img_6670
MENGHADIAHKAN PAKEJ UMRAH RAMADHAN 2019 BUAT IBUNYA.

img_6666
SALAH SEORANG ANAK DIDIK AZIZAN OSMAN (TITANIUM) BERSAMA 2 RAKAN KONGSI CIK NAZIRA SHARIFF & AIN HAMID.

img_6669
BERSAMA SUAMI ENCIK ZAMRI, ANAK-ANAK YANG SENTIASA MEMBERI SEMANGAT & DORONGAN.

img_6668
KELUARGA BESAR, PUAN JUE ADALAH ANAK KE 2 DARI 4 BERADIK.

img_8976
img_6643

Gambar Terkini Puan Juzailah Shariff Founder kepada Jenama SERI LADYDetail Seri Lady :IG Seri Lady Official :

Fb Link :

2 comments: