Monday, May 20, 2019

DIY TUKAR BAJU LAGI TIKAR LAMA

ASSALAMUALAIKUM...
DIY TUKAR BAJU LAGI TIKAR LAMA | Macam-macam benda nak ditukar bila nak raya ni...bila raya jer mesti nak tukar benda yang baru,kalau barang baru tu macam nampak meriah sikit,ye dakkk....bukan tukar perabot rumah pun just nak tukar wallpaper lama kat tikar mama ni...masih sayang lagi nak buang sebab boleh digunakan lagi...jadi nak nampak macam baru tukarkan jer wallpaper yang baru jer...

Tu die tikar yang lama,dah terkopek-kopek wallpaper yang lama tu,jadi mama nak tukarkan ke wallpaper yang baru tu jer...nampaklah macam baru...
Dah siap pun tikar lama mama jadi baru...letakkan kat dapur jer buat sedap mata memandang...bila dah rosak wallpaper tu nanti leh tukarkan dengan wallpaper yang lain pula...mentang-mentanglah wallpaper murah tu yang asyik dok tukar-tukar jer...

p/s hari ke 15 berpuasa..




4 comments:

  1. Rajin dan kreatif Mama...suka kita tengok...jimat pun ye kan Maaaa

    ReplyDelete
  2. kalua tak deco, bukanlah mama maszul namanya

    ReplyDelete
  3. Yang penting kreatifkan mama.. yang murah pun nampak cantik..

    ReplyDelete
  4. Wow cantik lah...idea nih tukar tikar buruk mak kat kg Tu hahaha

    ReplyDelete