Saturday, December 15, 2018

BERJIMBA DI DESARU COAST WATER PARK

ASSALAMUALAIKUM...
Berjimba di Desaru Coast Water Park | Cerita dah 2 atau 3 minggu lepas tapi baru sekarang nak up entrinya...kebetulan menantu mama dari Legoland Dubai bercuti tempohari jadi anak ambil kesempatan ini bawa mak dan ayahnya ni bermandi manda di Desaru Coast Waterpark ni..okay jugalah ni,ambil kesempatan nak berendam,jadi ikutkanlah juga...ambil cuti sehari dari jaga cucu maka berjimbalah dan berehat sehari atok dan grandmanya ni..
Kami bertolak jam 9.30pagi dari Skudai dan bergerak melalui highway Senai Desaru..lebih kurang sejam kami sampai diperkarangan pintu masuk Dedaru Coast Water Park ini....awal pagi dah sampai tempat park pun banyak yang kosongnya...masuk jer anak terus ke kaunter tiketnya....harga tiket masuk ke Desaru Coast ni untuk seorang rasanya dalam RM1++ tak pasti pulak harga sebenarnya tapi nasib baik anak mama dapat diskaun 50% untuk staff legoland jadi harga tiketnya untuk seorang hanya RM 7++ saja.
Sebelum masuk perkara wajib haruslah berposing dulu di hadapan pintu masuknya...masa kehadiran kami belum ramai lagi pengunjung yang berada di situ...sempatlah ambil gambar sedikit di sini...di dalam kawasan Desaru Coast Water Park ni banyak disediakan loker untuk disewa oleh pengunjung untuk menyimpan barang-barang keperluan...harga satu loker bagi yang besar RM40 dan yang kecil RM30..anak sewakan satu loker yang besar dan diisi penuh dengan barangan kami..handphone pun mama terpaksa tinggalkan dalam loker dan hanya guna handphone anak saja sebab handphone anak ada cover anti kalis air jadi bolehlah digunakan semasa bermain di dalam air nanti....
Seronok juga sesekali dapat merehatkan diri bermandi manda di water park..seharian kami sekeluarga berada di sini...
Berhanyut di Lazy River..
Sempat ambil gambar kami sekeluarga di sini...sebenarnya sambil bermandi mandi di Lazy River ni ada satu kedai yang disediakan di di tepi lazy river ni...disedikan bangku batu yang diletakkan di hadapan kedai ini tapi ianya berada di dalam air...sempat kami menyinggah makan dan minum di di sini sambil duduk berendam kaki di sini..makanan ringan ada dijual di sini just order jer apa yang ingin kita makan dan minum sambil kita berendam tu...
Inilah kedainya yang berada di tepi Lazy River ni..sambil makan dan minum boleh juga berendam di sini...
Sempat snap gambar kenangan di sini...
Paling seronok adalah bermandi manda di sini "Tidal Wave Beach"...dapat bermain ombak ketika mandi di sini..macam berada di tepi pantai gayanya...memang enjoy dapat bermandi ombak di sini...pada yang teringin nak pergi ke Desaru Coast Water Park ni bolehlah bawa anak-anak berjimba di sini pada cuti sekolah ini...




2 comments:

  1. Wahhhh bestnyaa... Ain tak sempat nak terjah sini lagi. Hahahaa.. Nak kena ngajak geng jdt blogger ler gini.

    ReplyDelete
  2. bestnyaaa.. Nk pergi jugak lah nanti 😍

    ReplyDelete