07 May 2018

# makan2

MAGGI PEDAS GILER

ASSALAMUALAIKUM...
Maggi Pedas Giler | Dulu viral mee samyang dari Korea yang pedas giler tu.. sekarang ni dah tak payah beli lagi mee buatan luar negeri sebab kat Malaysia pun dah ada Maggi Pedas Giler ni..bukan mama yang nak rasa tapi anak mama yang nak sangat rasa sendiri pengalaman makan mee pedas giler ni...nak juga tahu macam mana pedasnya mee pedas giler dari maggi ni...nampak macam biasa jer mee maggi pedas giler ni tapi bila dimakan aduhhh memang pedas giler rasanya...mama pun cuba juga makan sedikit maggi pedas anak mama ni...Ya Allah memang pedas giler rasanya...kalau makan boleh buat bibir korang rasa tebal giler...

Rasanya pun dah sama macam mee buatan Korea juga...pedas memang pedas rasanya...kalau makan mee ni sediakanlah air awal-awal yer...bila dah terasa pedasnya memang air la yang akan korang cari dulu...kalau korang nak rasa sendiri kepedasannya cubalah beli dan rasailah sendiri pengalamannya...

p/s memang tak makan banyak pun...

9 comments:

  1. Semalam dah nampak kat kedai tapi tak tercapai pulak.haha..sekarang baru rasa menyesal

    ReplyDelete
    Replies
    1. ju cuba la beli n rasa sendiri...

      Delete
  2. Masih teringat lagi kepedasan makan mee samyang dulu.. bibir rasa tebal yang amat.. nanti nak cuba maggi pedas giler pula :)

    ReplyDelete
  3. Jemputlah ke blog saya http://eymakitchen.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. nanti amar pun nak cuba and buat review

    ReplyDelete
  5. Assalam Maa..
    Mama dah cuba ke ? Ramai kata pedas gilerkannn.
    Ln masih mencari mana jual ni..
    Hari ni nak gi JUsco cari laaa..

    ReplyDelete