26 January 2018

# sakit

MAKANAN YANG BOLEH TELAN MASA TAK SIHAT

ASSALAMUALAIKUM...
Sakit itu penghapus dosa-dosa kita...dah beberapa hari rasa badan dah memang tak sedap...masa ikut anak cari barangan hantaran hari tu pun dah mula lain macam badan ni...balik jer terus badan panas semacam....hari ni dah masuk hari yang ke 3 demam kejap on kejap off...nak pergi klinik memang macam biasa la mama ni...dapat ubat pun bukan boleh ditelan sebab nanti allejik ubat pula...jadi mama kat rumah ni hanya telan air vitamin C..semalam cuba juga makan panadol budak yang dos nya tak berapa kuat tapi tetap allegik juga jadi biarkan jer la...lama-lama demam mama ni akan kebah dengan sendiri jer la nanti in sha Allah...
Inilah makanan yang mama boleh telan setakat ini...tekak sakit nak menelan nasi jadi anak buatkan bubur jee...Minum air vitamin C segelas...moga kebahlah demam mama kali ini hendaknya...

Alhamdullilah !! terisi juga perut mama pagi ni...

p/s nak join aktiviti group JDT Blogger esok pun terbantut...



2 comments:

  1. Bubur paling sedap masa tak sihat kan.. semoga cepat sembuh Mas.

    ReplyDelete
  2. Syafakallah..Semoga cepat sembuh dan cepat sihat yee,.. Amin in shaa Allah.. Stay strong! ^^

    ReplyDelete