Wednesday, December 13, 2017

LEGOLAND | THE GREAT LEGO VIRTUAL REALITY ROLLER COASTER

ASSALAMUALAIKUM...

Pada 22Nov 2017 yang lepas mama baru saja menghadiri pelancaran "The Great Lego Virtual Reality Roller Coaster" di Legoland...roller coaster yang pertama di dunia yang menggunakan VR...memang best dapat mencuba menaiki roller coaster ini... 



Majlis perasmian telah berjaya dirasmikan dengan jayanya...


Wakil dari Iskandar Puteri dan Legoland Malaysia Resort..


Selepas majlis pelancaran itu diadakan sesi memcuba menaiki roller coaster ...pada yang berani bolehlah mencuba menaikinya...pada mulanya takut juga mama nak menaiki roller coaster ni tapi disebabkan mama ada bawa sepupu cekalkan hati juga mencuba menaiki roller coaster VR ini...sebelum menaiki roller coaster ini kami akan diberikan setiap seorang satu camera yang akan dipakai semasa menaiki roller coaster ini...di dalam kamera tu terdapat lego yang melakukan aktiviti yang menarik dapat kita tonton dan lihat...seperti kita sedang menonton cerita lego 4D tapi sebenarnya kita sedang menaiki roller coaster...memang best jomlah datang ke Legoland untuk mencubanya sendiri...


Percubaan pertama berjaya diatasi dengan jayanya...


Tengok gambar jer dah nampak jelas dimuka kami berdua ketika menaiki roller coster VR ini...kecut perut dan rasanya jeritan kami la yang paling kuat kat situ...alhamdullilah akhirnya berjaya juga mengatasi saat genting kat atas tu...bila keluar kami diberikan setiap seorang media gambar percuma ketika kami menaiki roller coaster ini...


Sebelum beredar sempat snap satu lagi gambar di hadapan pintu masuk ke Roller Coaster Lego Virtual Reality Roller Coaster ini...

p/s best sangat...

No comments:

Post a Comment