Monday, October 30, 2017

TM STREMYX SELAMAT TINGGAL WELCOME TM UNIFI

ASSALAMUALAIKUM...
Semalam wakil tm datang memasang line baru kat rumah mama ni...anak mama yang sibuk suruh tukar line TM Unifi ni...kat tempat mama ni baru ada Unifi ni jadi senanglah nak buat kerja laju jer linenya...mama lagi seronoklah sebab buka blog laju jer loadingnya...data kat handphone pun lebih jimat...kat rumah boleh guna line Unifi bila keluar berjimba atau kemana-mana barulah boleh gunakan data handphone tu...line stremyx yang lama tu slow sangat linenya...jadi close akaun tu dan buka akaun baru untuk Tm Unifi ni...


Proses pemasangan wayar, terpaksa kena tebuk dinding tepi tu sedikit untuk masukkan wayarnya...


Proses memasang modem dan alat-alat yang lain...tak tahu mama nak cerita apa bendanya setakat sikit-sikit jer ni bolehlah cerita...


Ni dia modem Unifi TM yang baru...memang nampak macam canggihlah...kekuatan dan kelajuan Unifi ini anak mama ambil yang 30mbps...


Pilih saja cannel yang nak ditonton dan disukai...memang banyak pilhan cannel yang ada disediakan di HyppTv ini...


Bagus juga Unifi TM ni siap ada HyppTv...tengok tv guna Unifi jer...banyak pula siaran yang ada...buat permulaan ini selama sebulan ada 100 channel disediakan percuma...jadi bolehlah tengok semua channel yang ada tapi bila dah sebulan cuma tinggal 40 cannel jer kalau nak channel yang disukai kenalah bayar casnya yer...bagi mama yang dah ada channel percuma tu pun dah cukup banyak dan bagus...tak payahlah nak menambah lagi channel yang lain...


p/s memang terbaik la Unifi ni...laju berdesup perginya...

3 comments:

  1. wah...bestnya mama dah bertukar ke hippytv...nanti review skit ye mama

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Wrmbth & salam isnin dari Maznee

    Semoga makin sihat & berjaya sis Maszul

    Hmm

    30MBPS ya

    laju tu kak

    ReplyDelete