18 April 2017

# cerita family # jenjalan

JENJALAN HUJUNG MINGGU

ASSALAMUALAIKUM...
Cuti hujung minggu yang lepas dah tak tahu nak ke mana..nak tunggu pasaraya yang baru belum buka lagi ! jadi pergi jer la yang dah biasa pergi...kali kami sekeluarga ke Pasaraya Sutera Mall kali ni...mula-mula bawa dak kecik berdua ni ke kedai buku Popular...nanti mama upkan entrinya...jadi kita cerita kisah ni dulu yer...


Pergi ke bahagian basah dahulu...tengok ikan-ikan yang ada di sini...pada yang suka makan ikan patin pasti seronok tengokkan...nak tanya korang yang biasa beli ikan patin ni..kalau harga 1kg ikan ni hanya RM2 murah ke mahal ek..? sebab mama tak pernah beli ikan ni...jadi tak tahu harganya...


Seronok tengok kemerahan buah tembikai ni...tapi tak tahu manis ke tidak rasanya...


Merayaplah mama dan hubby di bahagian barangan basah dan kering ini...tengok-tengok barang mana yang terasa ingin diangkut bawa balik ke rumah...ikut suka jer kan nak angkut barang bawa balik..anak mama sibuk melayan Darwisy dan Damia..adalah yang ingin dicukainya tu...


Bahagian jajan dan makanan ringan...


bahagian gula-gula dan dan asam-asam kot...tak perasan pula mama...


Harga beras Cap Rambutan ni murah harganya...harga biasanya RM25.90 kalau tak silap mama...ada promosi sehari saja dengan harga tu..


Paling suka kalau lalu kat tempat kereta hot wheel ni...banyak koleksinya yang terbaru ada...
rasa nak angkut semuanya...kalau dah peminat hot wheel pantang jumpa pasti nak beli saja...beli juga 2 buah kereta Hot Wheel ni..harga promosi 2buah RM10 saja...


Tempat barangan wanita..semua harganya adalah harga promosi dan mampu milik ni...ada RM10 ada RM5 saja harganya murah jugakan...beli juga satu lip balm dengan harga RM5..


p/s kalau dah jenjalan ada saja benda nak dibawa balik...



10 comments:

  1. haishh..bila dah ke shopping mall,tak beli pape,bukan eda namanya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha betul tu eda....mmg x sah kalau x bawa barang balikkn...

      Delete
  2. murah jugak harga lipbalm tu

    ReplyDelete
  3. Murahnya. Area mana ni kak mas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg murah Kin...ni kat Aeon Big kat sutera Mall Jay Bee...

      Delete
  4. betul tu Mas Zull .. lain mau dibeli lain pula yang terbeli ... lagi kalau lalu aisle jajan tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...lain nak cari lain yg dibeli kn..

      Delete
  5. Murah ikan patin tu.
    Tapi kalau nak beli ikan patin ternak ni kena tahulah dulu asal usulnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke...mama mmg x reti sgt bab2 ikan ni...

      Delete