26 March 2017

# alam sekitar # bencana alam

REDAH HUJAN DAN BANJIR SEMALAM...

ASSALAMUALAIKUM....
Hujan lebat dan ribut semalam..ada banyak kawasan yang banjir dan banyak dahan-dahan pokok yang patah akibat ribut..jammed akan terjadilah kalau dah banjir..kebetulan semalam mama hendak ke MATTA FAIR di Danga City Mall..


Bila dah redah banjir semalam inilah yang terjadi...plat kereta depan anak mama ni patah dan hilang...bila sampai di Danga City Mall semalam baru perasan yang no plat tu dah tertanggal...


Balik dari Matta Fair dah jam 7.30 malam..jadi terus cari kedai accessories yang masih buka lagi...nak buat plat sementara dan baru...hodoh sangat pandangan depan kereta ni tanpa no platnya...nasib baik ada juga kedai accessories kereta yang masih buka lagi..kena caj rm30 untuk no plat baru tu...buat jugalah walaupun rasa agak mahal caj nyer...Okaylah tu dari tak adakan...

p/s hilang plat jer pun dah susah hati...

4 comments:

  1. Pernah juga kena macam tu,redah hujan lebat , air bertakung sana sini sampai plat depan kereta hilang

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer la kalau dah banjir mmg bahaya kn...:)

      Delete
  2. Wkmsalam.
    JB hujan lebat ek.
    Kat sini tak ujan pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yer ke...JB ptg mesti hujan...:)

      Delete