16 December 2016

# cerita family # jenjalan

Cuti Yang Terpaksa...

ASSALAMUALAIKUM...

Bila dah cuti sekolah ni ramailah yang pergi bercuti makan angin ke luar negara atau dalam negara...tengok orang pergi bercuti terasa juga keinginan nak bercuti bersama keluarga...tapi bila difikirkan balik ada saja yang jadi penghalangnya...seronoknya kalau dapat pergi bercuti boleh tenangkan fikiran dan minda kita...terasa juga mood nak holiday tu...tapi terpaksa dilupakan sementara waktu untuk perkara-perkara yang lebih penting lagi...kena fikirkan apa yang lebih perlunya... 


Bestnya kalau dapat bersantai di tepi pantai berdua-dua dengan hubby macam ni...memikirkan ada masalah yang tak dapat dijangkakan..plan bercuti untuk tahun ini terpaksalah dilupakan dulu..duit untuk bercuti sudah digunakan ke lain hala tujunya..jadi kita plan bercuti semula untuk tahun hadapan...semoga plan bercuti untuk tahun hadapan menjadilah hendaknya...kena kumpul duit lagi untuk plan bercuti tahun depan pula...

p/s cuti tak ke mana-mana kali ini...duduk rumah tengok tv jer...


2 comments:

  1. Betul kena utamakan mana yg lebih diperlukan
    Cuti tu bila-bila pun boleh apa lagi Awisy pun belum sekolah lagi.

    ReplyDelete
  2. Tak semestinya perlu melancong utk bercuti.
    jalan2 dekat2 pun okay juga.
    Atau bercuti kt kebun aje.

    ReplyDelete