13 November 2014

# cerita anak-anak

Silang Pangkah / Crosstitch Memang Menyusahkan ?

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Akhirnya !! siap juga crosstitch yang anak mama buat ini...cantikkan gambar pemandangannya...suka sangat mama melihat pemandangannya...agak lama juga la anak mama nak menyiapkannya makan masa 2 tahun la...sebelum ada Awisy lagi dia dah memulakannya tapi bila disahkan mengandung dan mabuk terus terbiar crosstitch ini....bila teringat balik sekarang barulah anak mama mulakan semula membuatnya sehingga siap...nak membuat jahitan silang pangkah ni sebenarnya sekejap jer kalau kita tekun dan bersabar...beberapa bulan jer dah boleh menyiapkannya...kalau malas tu yang tak jadi apa pun kan...lepas ni boleh la cari frame dan framekan crosstitch ni...bila dah siap boleh la digantungkan crosstitch ini nanti...

p/s ada lagi crosstitch lain lepas ni. 

7 comments:

  1. Kakak dulu zaman anak dara sana-sini buat bungalah, pemandangan macam inilah tapi bila dah kawin aje semua dah ditinggalkan...

    Cantik memang dan lasting kalau dah diframekan.

    ReplyDelete
  2. mama, masa single dulu rajin buat ni, tapi sekarang ni teringin nak buat cuma belum jumpa kedai yg jual set lengkap nya lagi.. :)

    ReplyDelete
  3. cantiknyeee dan rajinnyeee..kagum!!

    ReplyDelete
  4. Cantik!!

    Dulu LM berangan nk belajar last2 x buat pun. Beriya beli kainnya, benangnya. Hihi

    ReplyDelete
  5. itu lah... mia minat tapi masa tu yang asyik takde je...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #10. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/11/senarai-url-blog-10.html dan pemenang bertuah telah diumumkan http://www.mialiana.com/2014/11/pemenang-bertuah-url-blog-10.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete