27 November 2014

# cerita anak-anak

Akhirnya Berjaya Mendapatkannya

SALAM 1 MALAYSIA
Assalamualaikum...


Akhirnya berjaya juga anak mama yang bongsu ni mendapat kereta pink nyer...mula-mula bila hendak membelinya susah betul nak mendapatkan stok kereta Perodua yang berwarna pink ni...ada banyak color yang lain tapi anak mama tetap hendak kereta Myvi berwarna pink ni juga...sebulan jugalah menunggu akhirnya semalam berjaya juga anak mama mendapatkan kereta pink yang di idam-idamkannya itu..siap dah ada nama yang diberikan oleh anak mama pada kereta baru pinknya itu "Baby Pinky" katanya..

Lesen belum lagi dapat kereta dah ada dahulu...macam mana ni sayangg ! jawabnya memang adalah orang lain yang menggunakannya dulu yer...jangan marah tau ! tunggu dapat lesen dulu barulah boleh dapat memandu "Baby Pinky" ni yer...seronoklah tu bila dah dapat kereta pink ni...lepas ni bila dah ada lesen bolehlah pergi kelas bawa "Baby Pinky"ni yer...jaga-jaga kereta baru tu dan perangai tu pun kena juga jaga elok-elok... jangan degil-degil lagi tau dengar kata mak ayah...belajar sampai berjaya dan mencapai cita-cita yang diidamkan...

p/s puas hati ayah dpt belikan sesuatu untuk kegunaan anak2nya...

6 comments:

  1. Puas hati, senyum lebar dan pastinya terima kasihnya pada ayah tak terkata
    Cepat-cepat dapatkan lesen tu.

    ReplyDelete
  2. beruntungnya anak2 sekarang, mak ayah yg beli kan diaorg kereta..saya dulu tunggulah sampai ada duit sendiri baru beli....bersyukurlah byk2 akan nikmat dunia ni yer anak2...hormat dan sayangilah ibu bapa adik sebaik2nya...

    ReplyDelete
  3. mesti mama yg rasmi dulu keter pink ni kan hehehehe... tahniah sebab dpt juga!

    ReplyDelete
  4. Hehehe untung la dapat kereta ..Vroom vroomm..cepat2 ambik lesen ya Ucu..

    ReplyDelete
  5. Comelnya nma Baby Pinky tu.. :)

    ReplyDelete